BLOKIRANA RAJNA: Oko 20 brodova zaglavljeno duž nemačke reke (FOTO)

Tanjug

17. 08. 2022. u 16:35

OKO 20 brodova zaglavljeno je duž nemačke reke Rajne, gde je nizak vodostaj već napravio problem, a nakon što je kvar na motoru plovila zatvorio deo plovnog puta, saopštile su danas nadležne nemačke vlasti.

БЛОКИРАНА РАЈНА: Око 20 бродова заглављено дуж немачке реке (ФОТО)

Foto Tanjug/AP

Kako se navodi u saopštenju rečne policije, plovilo sa teretom od 1.660 tona bilo je prinuđeno da baci sidro zbog kvara motora, zatvarajući saobraćaj između gradova Sankt Goara i Obervezela, preneo je Rojters.

Portparol Federalne uprave za vodne puteve i brodarstvo rekao je za britansku agenciju da je saobraćaj nastavljen uz tok od 13 časova po srednjeevropskom vremenu i da bi moglo da prođe još nekoliko sati pre nego što se drugi pravac ponovo oslobodi.

Nadležni su naglasili da uzrok zaglavljenih brodova nije samo zbog smanjenog nivoa vode, koji je u nekim tačkama bio rekordno nizak zbog nedostatka kiše.

Kako su naveli, neki brodovi nisu mogli da isplove zbog niskog vodostaja ili su bili primorani da ograniče svoj teret, kako bi izbegli da se nasuču.

Očekuju se da će se situacija poboljšati u narednim danima jer se za region predviđa kiša.

-Nivoi vode mogli bi da porastu za 50 centimetara ili više do kraja sledeće nedelje, navode u saopštenju vlasti, a na osnovu prognoze za naredne dve nedelje.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

RASTUĆE PRETNJE SA BLISKOG ISTOKA: Razgovori iza zatvorenih vrata sa neviđenim merama bezbednosti, napetost zbog eskalacije