VIŠE OD 14.000 DECE SKLONJENO NA BEZBEDNO: Od početka rata više od 3,4 miliona ljudi evakuisano iz ugroženih područja u Rusiju

P. Z. S. / ria.ru

16. 08. 2022. u 21:44

U PROTEKLA 24 sata, bez učešća ukrajinske strane, 25.501 osoba, uključujući 14.242 dece, evakuisana je iz opasnih regiona Ukrajine i republika Donbasa u Rusiju, rekao je general-pukovnik Mihail, načelnik ruskog Međuresornog koordinacionog štaba za humanitarni odgovor, rekao je u utorak Mizincev.

ВИШЕ ОД 14.000 ДЕЦЕ СКЛОЊЕНО НА БЕЗБЕДНО: Од почетка рата више од 3,4 милиона људи евакуисано из угрожених подручја у Русију

Foto: Tanjug


- Uprkos oštrom protivljenju kijevskog režima, tokom proteklog dana, bez učešća ukrajinskih vlasti, 25.501 osoba, uključujući 14.242 dece, evakuisana je na teritoriju Ruske Federacije iz opasnih regiona Ukrajine i republika Donbasa, a od početka specijalne vojne operacije ukupno 3.420.866 ljudi, od kojih su 555.902 deca, rekao je Mizincev na brifingu.
Prema njegovim rečima, državnu granicu Rusije prešlo je 574.387 vozila, uključujući 5.262 za dan.
-U konstitutivnim entitetima Ruske Federacije pripremljeno je više od 9,5 hiljada centara za privremeni smeštaj za prijem izbeglica. Individualni rad se obavlja sa građanima koji dolaze, blagovremeno im se pomaže u rešavanju pitanja u vezi sa daljim smeštajem i zapošljavanjem, obezbeđivanjem mesta za decu u vrtićima i obrazovnim ustanovama, kao i obezbeđivanje socijalnih davanja i davanja, rekao je general.
On je rekao i da je na telefonsku liniju Međuresornog koordinacionog štaba Ruske Federacije za humanitarno reagovanje, federalnih organa izvršne vlasti, konstitutivnih subjekata i raznih javnih organizacija stiglo 27 zahteva za evakuaciju u Rusiju, na teritoriju Donjecke i Luganske Narodne Republike, kao i što se tiče oblasti Zaporoške, Nikolajevske, Harkovske i Hersonske oblasti koje kontrolišu Oružane snage Rusije.
-Ukupno, baza podataka sadrži 2.760.255 takvih apela iz 2.139 naselja Ukrajine i sa teritorije Donjecke Narodne Republike koju kontrolišu kijevske vlasti, rekao je Mizincev.

BONUS VIDEO - "SMERČ" NA POLOŽAJU: Lansiranje raketa sa teškog višecevnog bacača

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati