PREDSTAVLJENO ZAROBLJENO NAORUŽANJE IZ UKRAJINE: Izložba na marginama Foruma Armij 2022 (VIDEO)

Novosti online

16. 08. 2022. u 20:46 >> 20:48

IZLOŽBA oružja zaplenjenog tokom specijalne operacije u Ukrajini otvorena na marginama foruma „Armija-2022“.

ПРЕДСТАВЉЕНО ЗАРОБЉЕНО НАОРУЖАЊЕ ИЗ УКРАЈИНЕ: Изложба на маргинама Форума Армиј 2022 (ВИДЕО)

Foto Tanjug/AP

Kako je Sputnjiku objašnjeno u Ministarstvu odbrane, većina eksponata je u dobrom stanju – opremu je napustila ukrajinska vojska.

Na izložbi su, između ostalog, inostrani dronovi, oklopna vozila i artiljerija, ukrajinske MLRS rakete i fragmenti operativno-taktičke rakete Točka-U, malokalibarsko oružje, američke protivtenkovske rakete DŽavelin i vođene protivtenkovske rakete NLAV.

Tematski eksponati rekonstruišu atmosferu vojnih pozicija ukrajinskih nacionalista, antirusku propagandu u ukrajinskim kafićima i školama.

Rusija je započela vojnu operaciju u Ukrajini 24. februara. Predsednik Vladimir Putin nazvao je njen cilj „zaštitom ljudi koji su već osam godina bili izloženi maltretiranju i genocidu od strane kijevskog režima“.

Planirano je da se sprovede "demilitarizacija i denacifikacija Ukrajine" kako bi na sud izveli sve ratne zločince odgovorne za "krvave zločine nad civilima" Donbasa.

Prema rečima Ministarstva odbrane Ruske Federacije, oružane snage su usredsređene samo na vojnu infrastrukturu i ukrajinske trupe, i 25. marta završeni su glavni zadaci prve faze - značajno je smanjen borbeni potencijal Ukrajine.

Glavni cilj ruske vojske je oslobađanje Donbasa.

(sputniksrbija)

BONUS VIDEO - "SMERČ" NA POLOŽAJU: Lansiranje raketa sa teškog višecevnog bacača

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

(SNIMCI SA LICA MESTA) Avion PROMAŠIO pistu, pravo u jezero - zatvoren aerodrom