UKRAJINCI GRANATIRALI ZATVOR: Izbio požar u kaznenoj koloniji u Gorlovki

P. Z. S. / ria.ru

15. 08. 2022. u 22:37

POŽAR je izbio u jednoj od zgrada kaznene kolonije u Gorlovki u Donjeckoj Narodnoj Republici zbog granatiranja grada od strane ukrajinskih trupa, nema žrtava, rekao je gradonačelnik Ivan Prihodko.

УКРАЈИНЦИ ГРАНАТИРАЛИ ЗАТВОР: Избио пожар у казненој колонији у Горловки

Foto: AP/Sara Spirković


-Kao rezultat granatiranja od strane oružanih snaga Ukrajine, izbio je požar u jednoj od zgrada Nikitovski popravne kolonije na adresi: ulica Slikarska, 1 (Nikitovski okrug Gorlovka). Ministarstvo za vanredne situacije gasi vatru. Bez žrtava, napisao je Prihodko na svom Telegram kanalu.

Rusija je započela vojnu operaciju u Ukrajini 24. februara. Predsednik Vladimir Putin nazvao je njen cilj „zaštitom ljudi koji su već osam godina bili izloženi maltretiranju i genocidu od strane kijevskog režima“.

Planirano je da se sprovede "demilitarizacija i denacifikacija Ukrajine" kako bi na sud izveli sve ratne zločince odgovorne za "krvave zločine nad civilima" Donbasa.

Prema rečima Ministarstva odbrane Ruske Federacije, oružane snage su usredsređene samo na vojnu infrastrukturu i ukrajinske trupe, i 25. marta završeni su glavni zadaci prve faze - značajno je smanjen borbeni potencijal Ukrajine.

Glavni cilj ruske vojske je oslobađanje Donbasa.

BONUS VIDEO - KAKO DELUJE TOS-1A: Snimak lansiranja projektila sa višecevnog bacača

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)