DRONOVIMA NAPADNUTA AMERIČKA BAZA: Nalazi se na putu koji služi kao vitalna veza

Tanjug

15. 08. 2022. u 13:51 >> 13:53

KOMPLEKS američkih trupa i sirijskih opozicionih boraca koje podržavaju SAD na istoku Siriji napadnut je danas dronovima, saopštila je američka vojska i dodala da nema žrtava i da nije pričinjena materijalna šteta.

ДРОНОВИМА НАПАДНУТА АМЕРИЧКА БАЗА: Налази се на путу који служи као витална веза

Foto: Jutjub printskrin

Američka vojska je navela da se napad dogodio u blizini baze Al-Tanf blizu mesta u pograničnom području između Sirije, Jordana i Iraka.

Za sada niko nije preuzeo odgovornost za napad, preneo je AP.

Američke i koalicione trupe nalaze se u Al-Tanfu da bi obučile sirijske snage kako da sprovode patroliranje u cilju suzbijanja delovanja ekstremista iz Islamske države.

Baza se nalazi na putu koji služi kao vitalna veza za snage koje podržava Iran, a proteže se od Teherana pa sve do Libana.

U saopštenju vojske se navodi da su koalicione trupe u koordinaciji sa opozicionim borcima poznatim kao Magaveir al-Tovra odgovorile na napad višestrukih bespilotnih vazdušnih sistema u blizini baze Al-Tanf.

General-major DŽon Brenan, komandant Kombinovanih združenih operativnih snaga, rekao je da koaliciono osoblje zadržava pravo na samoodbranu i da će preduzeti odgovarajuće mere da zaštiti svoje snage.

BONUS VIDEO:

UDAR JURIŠNIH DRONOVA: Napad na ukrajinske trupe i opremu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

GLUMICA PROŠLA PAKAO SA KLIČKOM: Odveo je našu ćerku u Ukrajinu, nije želeo da je vrati, ja sam lečila zavisnost od alkohola i droge