"LIKVIDIRAĆEMO RUSKE VOJNIKE": Velike ambicije Vladimira Zelenskog - Želi da povrati nuklearku Zaporožje

Tanjug

13. 08. 2022. u 23:20

UKRAJINA će ciljano likvidirati ruske vojnike koji pucaju na okupiranu nuklearnu elektranu na jugu zemlje ili je koriste kao položaj za otvaranje vatre, rekao je danas predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski.

ЛИКВИДИРАЋЕМО РУСКЕ ВОЈНИКЕ: Велике амбиције Владимира Зеленског - Жели да поврати нуклеарку Запорожје

Foto: Predsednička administracija Ukrajine

Ukrajina i Rusija su razmenile optužbe za nekoliko skorijih incidenata i granatiranja postrojenja u okviru kompleksa NE Zaporožje, najveće nuklearne elektrane u Evropi koju su ruske trupe zauzele na samom početku rata, prenosi Rojters.

- Svaki ruski vojnik koji ili puca na postrojenje, ili puca koristeći postrojenje kao vatreni položaj, mora da shvati da postaje posebna meta za naše agente obaveštajne službe, za naše specijalne službe, za našu vojsku - poručio je Zelenski tokom večerašnjeg obraćanja i ne iznoseći detalje ponovio optužbe da Rusija koristi nuklearnu elektranu da bi ucenjvala.

Iz organizacije G7 upućen je poziv Moskvi da povuče svoje oružane snage iz nuklearne elektrane, ukrajinska vojna obaveštajna agencija ranije je upozorila na nove ruske "provokacije" oko fabrike, dok je prognani gradonačelnik grada u kome se nalazi NE izjavio da je elektrana "ponovo meta ruskim granatama".

Međutim, lokalni ruski zvaničnik Vladimir Rogov napisao je na Telegram kanalu da ukrajinske snage granatiraju fabriku, dok je istovremeno savetnik ukrajinskog predsednika Mihail Podoljak optužio Rusiju da je "pogodila deo nuklearne elektrane gde se proizvodi električna energija kojom se napaja jug Ukrajine".

- Cilj je da se NE isključi i onesposobi i da se za to okrivi ukrajinska vojska - napisao je Podoljak na Tviteru.

 

BONUS VIDEO: 

Reporter Novosti na pozicijama ruske vojske

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (9)

RUSI U ŠOKU: Evakuisali 1.500 takmičara iz Krokusa, nijedan nije stradao od terorista, a sad se bune: Što nas niste spasili ranije? (VIDEO)