KINA JE ZABRINUTA: Peking pozvao Rusiju i Ukrajinu da sednu za pregovarački sto

Tanjug

11. 08. 2022. u 23:12

PEKING poziva Rusiju i Ukrajinu da sednu za pregovarački sto u svetlu situacije oko nuklearke Zaporožje, izjavio je stalni predstavnik Kine u UN Džang Jun.

КИНА ЈЕ ЗАБРИНУТА: Пекинг позвао Русију и Украјину да седну за преговарачки сто

Foto: Tanjug/AP Photo/Evgeniy Maloletka

- Definitivno je tamo krizna situacija i zaista nam je potrebno da uključene strane sednu zajedno za pregovarački sto i nađu rešenje - kazao je on povodom sednice Saveta bezbednosti UN posvećene situaciji oko nuklearke Zaporožje.

- Ujedinjene nacije zabrinute su zbog nastavka vojne akcije u blizini nuklearne elektrane Zaporožje i nadaju se da će nuklearna stanica i teritorija oko nje biti demilitarizovani - izjavio je nešto ranije portparol UN Stefan Dižarik.

- Zabrinuti smo da su vojne aktivnosti u i oko postrojenja u toku - poručio je Dižarik, prenosi TAS S.

Rusija je zatražila hitnu sednicu Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija o situaciji u nuklearnoj elektrani Zaporožje.

BONUS VIDEO - HELIKOPTERI Mi-28 NA ZADATKU: Pogledajte snimke iz akcije

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

ARIJANA NE MOŽE DA DOĐE SEBI: Udovica Siniše Mihajlović teško podnosi novu tragediju