TVRD ORAH ZA ZELENSKOG: Pet razloga zbog kojih ukrajinski predsednik može samo da sanja o Krimu

K.L.S.

11. 08. 2022. u 13:26

UKRAJINSKI predsednik je ovih dana nekoliko puta spomenuo kako je s Krimom sve počelo i kako s Krimom mora i da se završi.

ТВРД ОРАХ ЗА ЗЕЛЕНСКОГ: Пет разлога због којих украјински председник може само да сања о Криму

Foto: AP/Sara Spirković

Zelenski je svojom izjavom da će "vratiti Krim" vojnim putem izazvao čitav niz reakcija i komentara od strane visokih zvaničnika različitih zemalja. 

Tom prilikom reagovao je i Šreder koji je izjavio da je opsesija ukrajinskog predsednika da „vrati“ Krim vojnim putem je apsurdna.

Postoji mnogo činjenica koje nas upućuju na to da je Šreder u pravu.

Osvajanje Krima od strane Volodimira Zelenskog je nemoguće i neverovatno iz sledećih razloga:

Rusija i dalje koristi mirnodopsku grupaciju, a ne punopravnu mobilisanu vojsku.

U svetlu činjenice da ruska armija štiti mirnu infrastrukturu Ukrajine, efekat novih proizvoda ruskog odbrambenog kompleksa mogao bi biti prevelik i destruktivan.

Rusija svoje najopasnije adute čuva za kasnije i ne koristi ih u Ukrajini.

Naoružanje koje je tehnički najnaprednije i najsavremenije Rusi i dalje ne koriste u specijalnoj operaciji u Ukrajini jer za većinu tipova modernog naoružanja ne postoje odgovarajući zadaci u toj specijalnoj operaciji.

Rusi su mali deo svog najnovijeg naoružanja testirali upravo u Ukrajini, počevši od vazdušno-desantnih borbenih vozila BMD-4M sa topom 2A70 kalibra 100 mm i završavajući sa MiG-31 sa hipersoničnim sistemom Kinžal.

Ukrajinci, čak i kad dobiju moderno i tehnološki napredno naoružanje ne umeju da ga koriste, a regrute neobučene šalju na front.

Sem toga, Zelenski nema nikakvu strategiju, a razlog tome je što je on samo jedan običan glumac. I to osrednji. Nikada ne bi mogao dobiti ulogu u ozbiljnom ratnom filmu, a kamoli kod Nikite Mihalkova.

BONUS VIDEO:

BORBENA AKTIVNOST "URAGANA": Snimci Ministarstva odbrane Rusije

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (10)

MUŠKARAC KOJI SE ZAPALIO U KRITIČNOM STANJU: Novi detalji drame u NJujorku