VOLODIMIR ZELENSKI U DELIRIJUMU: Ovaj rat je započeo i mora da se završi Krimom

Tanjug

10. 08. 2022. u 12:29

UKRAJINSKI predsednik Volodimir Zelenski izjavio je danas da je rat u toj zemlji počeo sa Krimom i da mora da se završi njegovim oslobođenjem.

ВОЛОДИМИР ЗЕЛЕНСКИ У ДЕЛИРИЈУМУ: Овај рат је започео и мора да се заврши Кримом

Foto: Profimedia/Printskrin/google maps

 - Ovaj ruski rat počeo je  Krimom i mora da se završi  Krimom, njegovim oslobođenjem - poručio je Zelenski, nakon što je niz eksplozija potreslo rusku vazdušnu bazu na Krimu, pri čemu je poginula jedna osoba, preneo je Bi-Bi-Si.

Kako je rekao ukrajinski lider, neće zaboraviti da je "ruski rat protiv Ukrajine počeo okupacijom Krima".

Nekoliko eksplozija dogodilo se juče u blizini naselja Novofjodorovka na Krimu, a Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo je da je na teritoriji aerodroma Saki eksplodirala avio municija, preneo je Interfaks.

Broj ljudi koji su povređeni u eksplozijama na aerodromu porastao je na 13, a jedna osoba je poginula, saopštilo je regionalno ministarstvo zdravlja.

Želja Kijeva potpuno nije zasnovana na realnosti, nemoguća je i apsurdna. Ovo mišljenje je izneo bivši nemački kancelar Gerhard Šreder, navodi Štern.

 - Ideja da će predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski vratiti Krim vojnim putem je apsurdna - naglasio je nemački političar.

Lajf je izvestio da je zamenik ministra odbrane Ukrajine Vladimir Gavrilov  najavio svoju nameru da  uništi Crnomorsku flotu i „vrati“ Krim.

BONUS VIDEO:

DEJSTVO RUSKE ARTILjERIJE: Izveštači "Novosti" na položaju u blizini Jasinovate

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (15)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili