FBI ZAPLENIO TELEFON KONGRESMENA: Republikanac pobesneo - "Ovo je taktika banana republike"

D. D. S.

10. 08. 2022. u 15:38

AMERIČKI federalni agenti zaplenili su mobilni telefon kongresmena Skota Perija (R-Pensilvanija), rekao je zakonodavac, kritikujući agenciju zbog "taktike banana republike" usred istrage o predsedničkoj trci 2020. godine.

ФБИ ЗАПЛЕНИО ТЕЛЕФОН КОНГРЕСМЕНА: Републиканац побеснео - Ово је тактика банана републике

Foto: EPA

Peri je rekao da su ga posetila tri agenta FBI i zaplenila mu mobilni telefon dok je putovao sa porodicom. "Nisu pokušali da kontaktiraju mog advokata, koji bi se pobrinuo da dobiju moj telefon da je to njihova želja", rekao je Peri, dodajući "Besan sam - iako nisam iznenađen.

FBI je izvršio nalog za pretres protiv Perija ubrzo pošto je izvršio raciju u Trampovom odmaralištu Mar-a-Lago na Floridi, navodno u sklopu istrage o Trampovom rukovanju predsedničkim dokumentima, uključujući poverljivi materijal, koji je možda donet u Palm Bič. Republikanci obećavaju da će istražiti Trampovu raciju FBI-a.

Iako ostaje nejasno da li su dve istrage povezane i da FBI nije ponudio razlog za nalog za pretres, bivši visoki zvaničnici Ministarstva pravde su svedočili da je Peri odigrao "važnu ulogu" u pokušajima da se postavi Trampov saveznik Džefri Klark kao v.d. general ubrzo posle trke 2020, u nadi da će podržati tvrdnje tadašnjeg predsednika o masovnoj izbornoj prevari.

Prema izvoru koji je citirao CNN, Perijev telefon su "snimili" federalni agenti i vratili mu ga, uz napomenu da će vlastima biti potreban drugi nalog da bi pristupile sadržaju uređaja.

Zakonodavac je ipak osudio biro za "taktiku banana republika": "Moj telefon sadrži informacije o mojim zakonodavnim i političkim aktivnostima i ličnim/privatnim razgovorima sa suprugom, porodicom, biračima i prijateljima", rekao je on. "Ništa od ovoga nije stvar vlade."

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili