BOMBA IZ DRUGOG SVETSKOG RATA IZRONILA U ITALIJI: Vojni stručnjaci izveli kontrolisanu eksploziju naprave teške 450 kilograma

Novosti online

09. 08. 2022. u 14:34

NIVO vode sušom pogođene italijanske reke Po toliko je nizak da se pojavila prethodno potopljena bomba iz Drugog svetskog rata.

БОМБА ИЗ ДРУГОГ СВЕТСКОГ РАТА ИЗРОНИЛА У ИТАЛИЈИ: Војни стручњаци извели контролисану експлозију направе тешке 450 килограма

Foto: Pixabay

U reci Po pao je vodostaj i izronila je bomba iz Drugog svetskog rata koju su pronašli ribari.

Vojska je zbog deaktiviranje bombe evakuisala gotovo 3000 ljudi koji su živeli u blizini.

 - Toplotni talasi koji su ovog leta zahvatili Evropu nisu doneli samo rekordno visoke temperature i spržena polja. Vojni stručnjaci izveli su kontrolisanu eksploziju bombe od 450 kg koja je otkrivena u blizini severnog sela Borgo Virgilio, u blizini grada Mantove - prenosi Rojters.

 - Bombu su pronašli ribari na obali reke Po zbog smanjenja nivoa vode uzrokovane sušom - rekao je italijanski pukovnik Marko Nasi.

Nije bio lak zadatak ukloniti bombu.

Zatvoren je vazdušni prostor na tom području, obustavljena je plovidba tom deonicom plovnog puta, kao i promet na obližnjoj železničkoj pruzi i državnom putu.

(Telegraf)

BONUS VIDEO:

PROBUDIO SE VULKAN NA ISLANDU: Snimak erupcije Fagradalsfjala

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

ZAUSTAVITE SE: Guteres - Krajnje je vreme da se zaustavi opasan krug odmazdi na Bliskom istoku