PESKOV OPOMENUO AMERIKU: Razmena zatvorenika dovedena u pitanje

Novosti online

07. 08. 2022. u 22:34

PORTPAROL Kremlja Dmitrij Peskov je izjavio da preterani publicitet u medijima ometa proces razmene zatvorenika i podvukao to kao grešku koju su SAD konstantno prave.

ПЕСКОВ ОПОМЕНУО АМЕРИКУ: Размена затвореника доведена у питање

Foto: AP

Preterani publicitet i bespotrebno, nepromišljeno, istrčavanje SAD će sprečiti razmenu zatvorenika, rekao je Dmitrij Peskov.

- Ako je praksa da razgovaramo preko štampe o detaljima razmene zatvorenika, razmene neće ni biti. Amerikanci su već napravili ovu grešku. To se tako ne rešava. Zbog toga nećemo davati nikakve komentare - objasnio je Peskov.

 - Ministar spoljnih poslova Lavrov je već rekao da su mehanizme usaglasili predsednici pre godinu dana. Ali oni će biti dovedeni u pitanje ako se javna rasprava nastavi - dodao je portparol Kramlja.

Ranije je administracija predsednika SAD predala Moskvi predlog  da se Britni Griner i Pol Vilan, koji su uhapšeni u Rusiji, a osuđeni u Rusiji zbog špijunaže, razmene za biznismena Viktora Buta.

Rusko Ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je da javne izjave SAD ne doprinose procesu razmene.

BONUS VIDEO:

BORBENA AKTIVNOST "URAGANA": Snimci Ministarstva odbrane Rusije

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

MUŠKARAC KOJI SE ZAPALIO U KRITIČNOM STANJU: Novi detalji drame u NJujorku