NIŠTA OD PREKIDA VATRE U PALESTINI? Samo nekoliko minuta nakon početka primirja poletele rakete, sirene odjekuju u Tel Avivu

Tanjug

07. 08. 2022. u 20:21

SAMO nekoliko minuta nakon predviđenog prekida vatre između Izraela i palestinskog Islamskog džihada, ispaljeno je nekoliko projektila na teritoriju Izraela, javlja "DŽeruzalem post".

НИШТА ОД ПРЕКИДА ВАТРЕ У ПАЛЕСТИНИ? Само неколико минута након почетка примирја полетеле ракете, сирене одјекују у Тел Авиву

Foto: Tanjug/AP

Sirene za vazdušnu opasnost su se čule u Aškelonu i periferiji Gaze pet minuta nakon 19.00 (20.00 po lokalnom vremenu), što je bilo previđeno vreme kada je, uz posredstvo Egipta, trebalo da počne primirje.

Izrael je prihvatio primirje, ali visoki zvaničnik je rekao za izraelsku "Valu" je rekao da tačno vreme prekida vatre nije finalizovano.

Jedan od lidera Islamskog DŽihada koji je u Libanu rekao je da neće biti prekida vatre ukoliko Izrael ne izađe u susret zahtevima te militantne organizacije.

Pre toga, sirene su se oglasile sirene u nekoliko izraelskih gradova, među kojima je i Tel Aviv, dok "DŽeruzalem post" prenosi, pozivajući se na palestinske medije, da je petoro Palestinaca ubijeno u napadu na automobil u Gazi koji se dogodio "pod nerazjašnjenim okolnostima".

Sirene za vazdušnu opasnost su se večeras čule, osim u Tel Avivu, i u Aškelonu, Sderotu, Zikimu, Holitu i još nekim gradovima.

U nekim mestima su i pale rakete ispaljene iz Pojasa Gaze, a izraelska vojska je saopštila da je od početka operacije Zora u petak palestinski Islamski džihad ispalio blizu 1.000 raketa, od kojih je 160 palo na teritoriju Gaze, dok je od projektila koji su ušli na teritoriju Izraela, 96 odsto oboreno.

BONUS GALERIJA: Rusko vazduhoplovstvo

BONUS VIDEO: "SMERČ" NA POLOŽAJU - Lansiranje raketa sa teškog višecevnog bacača

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

MOŽE STOMAK DA ZABOLI Srbin kupio krofnu sa kremom - ostao u šoku kad ju je presekao i video šta ima u njoj (FOTO)