POSTIGNUT DOGOVOR IZRAELA I PALESTINACA? Lapid objavio da "Operacija Zora" ulazi u poslednju fazu, nastavlja se granatiranje

Novosti online

07. 08. 2022. u 17:53

NEIMENOVANI izvor naveo je danas da su Izrael i Palestinski Islamski džihad postigli dogovor da večeras uspostave primirje u Gazi, kako je predložio Kairo, ali dve strane još nisu potvrdile tu informaciju.

ПОСТИГНУТ ДОГОВОР ИЗРАЕЛА И ПАЛЕСТИНАЦА? Лапид објавио да Операција Зора улази у последњу фазу, наставља се гранатирање

Foto: Depositphotos

Egipatski bezbednosni izvor rekao je da je Izrael pristao na ponudu o uspostavljanju primirja, dok je palestinski zvaničnik upoznat sa egipatskim posredničkim naporima kazao da će primirje stupiti na snagu večeras u 20.00 časova, preneo je Rojters.

Portparoli Izraela i Palestinskog islamskog džihada nisu potvrdili informaciju da je dogovoreno uspostavlanje primirja, rekavši samo da su u kontaktu sa Kairom.

Izraelski premijer Jair Lapid rekao je da su ciljevi operacije "Zora" postignuti i da je ovo sada finalna faza, prenose lokalni mediji.

I pored najavljenog primirja nastavila se sporadična pucnjava u Palestini. Minobacačke granate pogodile su kontrolni punkt "Erez" na granici Izraela sa pojasom Gaze.

Takođe, jedna palestinska raketa pala je u more u gradu Ašdodu u Izraelu.

BONUS GALERIJA: Ukrajinski "Bajraktari"

BONUS VIDEO: BORBENA AKTIVNOST "URAGANA" - Snimci Ministarstva odbrane Rusije

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

POSLEDNjI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

Poslednjih godina često se susrećemo sa raznim pokušajima ljudi koji su pogođeni istorijskim tragedijama, ili koji imaju nameru da vode kampanju za tobože „humanitarne“ ciljeve, da tvrde da je njihovo pitanje ekvivalentno holokaustu, ili da je u stvari slučaj genocida, piše direktor Centra "Simon Vizental" dr Efraim Zurof za Jerusalem post.

17. 04. 2024. u 17:57

Komentari (0)

POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina