"RAZONI" NE STIŽE DANAS U LIBAN: Prvi tovar ukrajinskog žita kasni u luku Tripoli

Tanjug

07. 08. 2022. u 10:04

PRVI brod za žitaricama koji je napustio ukrajinsku luku u skladu sa sporazumom postignutim prošlog meseca u Turskoj, neće stići u Liban danas, kako je prvobitno planirano, saopštila je ukrajinska ambasada u Libanu.

РАЗОНИ НЕ СТИЖЕ ДАНАС У ЛИБАН: Први товар украјинског жита касни у луку Триполи

Foto: Tanjug/AP Photo/Efrem Lukatsky

Brod Razoni je prošlog ponedeljka ujutru napustio luku u Odesi na Crnom moru, noseći tovar od 26.527 tona kukuruza, i trebalo je da pristane danas u lučkom gradu Tripoliju na severu Libana, kazali su ukrajinski zvaničnici i libanske lučke vlasti, prenosi Rojters.

Ukrajinska ambasada u Libanu saopštila je da brod "kasni i ne stiže danas", bez detalja o novom terminu dolaska ili uzroku kašnjenja, a zvanični podaci međunarodne službe za praćenje kretanja brodova pokazuju da se brod jutros nalazio nadomak obala Turske.

Na tovarnom listu broda, u čiju kopiju je imao uvid izveštač Rojtersa, stoji da je očekivani datum dolaska utorak, a u rubrici "odredište tereta" je navedeno "po narudžbini", što u najvećem broju slučajeva znači da se brodski teret može preneti sa jednog vlasnika na drugog.

BONUS VIDEO:

RAKETIRAN HOTEL "DOMBAS PALAS": Nastradala jedna osoba

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VUČIĆ RASTURIO LAŽI LAŽNE DRŽAVE U NJUJORKU: Istina o Kosovu i Metohiji odzvanjala salom - Priština stvara nepodnošljive uslove za život Srba