ERDOGAN NUDI REŠENJE: Kriza se može rešiti pregovorima

Tanjug

06. 08. 2022. u 18:16

TURSKI predsednik Redžep Tajip Erdogan rekao je danas da je predsedniku Rusije Vladimiru Putinu tokom sastanka u Sočiju predložio da Turska bude domaćin susreta Putina sa ukrajinskim predsednikom Volodimirom Zelenskim.

ЕРДОГАН НУДИ РЕШЕЊЕ: Криза се може решити преговорима

Foto: EPA

 - Sada je ključno da se u potpunosti sprovede plan izvoza žita i da se preduzmu praktični koraci za povratak na pregovore u Istanbulu. Od početka ponavljam da rat u Ukrajini ne može imati pobednika u čvrsto sam uveren da se kriza može rešiti pregovorima - rekao je Erdogan, prenela je turska televizija TRT.

Erdogan je istakao da će Turska nastaviti dijalog sa njenim crnomorskim susedom Rusijom u svim oblastima kako bi doprinela globalnom miru, preneo je TAS S.

Putin i Erdogan sastali su se u petak u Sočiju gde su najpre razgovarali u četiri oka o energetici, trgovinsko-ekonomskim odnosima i sukobu u Ukrajini.

Potom su se u razgovore uključili i drugi zvaničnici, među kojima su bili ministri spoljnih polova i odbrane Turske i šef turske obaveštajne službe, prenela je ranije agencija RIA Novosti.

Susret Erdogana i Putina u Sočiju bio je drugi u poslednjih 17 dana, jer su se dvojica lidera prethodno sastala u Teheranu, na trilateralnom sastanku s predsednikom Irana Ebrahimom Raisijem.

BONUS VIDEO:

HELIKOPTERI Mi-28 NA ZADATKU: Pogledajte snimke iz akcije

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DANAS JE DOBAR DAN ZA SRBIJU: Vučić se oglasio sa važnim vestima (FOTO)