RUSKI ODGOVOR KANADI: Zabrana ulaska za 62 državljana

Tanjug

05. 08. 2022. u 22:15

RUSKO Ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je danas da je uvelo zabranu ulaska na teritoriju Rusije za 62 kanadska državljana kao odgovor na antiruske sankcije vlasti ove zemlje.

РУСКИ ОДГОВОР КАНАДИ: Забрана уласка за 62 држављана

Foto: Profimedia/Ilustracija/Vikipedija

U odgovoru na još jedno proširenje antiruskih sankcija od strane Kanade 27. juna i 7. jula ove godine, koje su ovoga puta pogodile, pored zvaničnika, novinara i stručnjaka koji su zamerili Otavi i Patrijarha moskovskog i cele Rusije Kirila, 62 kanadska državljana su podvrgnuta zabrani ulaska u Rusku Federaciju, navodi se u saopštenju ruskog Ministarstva spoljnih poslova, preneo je Interfaks.

Zabrana se odnosi na posebno neprijateljski karakter akcija vladajućeg režima premijera Džastina Trudoa, sprovedenih sa ciljem da se vređa ne samo multinacionalni i multikonfesionalni narod Rusije, već i pravoslavni vernici širom sveta, uključujući i u Kanadi, navodi se u saopštenju.

S tim u vezi, Ministarstvo spoljnih poslova Rusije napominje da je pri sastavljanju liste uzeta u obzir njihova zlonamerna aktivnost u borbi protiv ruskog sveta i tradicionalnih vrednosti.

Na listi se nAlaze i zaposleni u kancelariji potpredsednice vlade Kanade Kristi Frilend i u Ministarstvu spoljnih poslova.

 

BONUS VIDEO:

RAKETIRAN HOTEL "DOMBAS PALAS": Nastradala jedna osoba

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

AMERIKA DAJE RAFU ZA MANJI UDAR NA IRAN? Netanijahu navodno promenio plan kontraudara na Teheran posle razgovora sa Bajdenom