RUSKI ODGOVOR KANADI: Zabrana ulaska za 62 državljana

Tanjug

05. 08. 2022. u 22:15

RUSKO Ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je danas da je uvelo zabranu ulaska na teritoriju Rusije za 62 kanadska državljana kao odgovor na antiruske sankcije vlasti ove zemlje.

РУСКИ ОДГОВОР КАНАДИ: Забрана уласка за 62 држављана

Foto: Profimedia/Ilustracija/Vikipedija

U odgovoru na još jedno proširenje antiruskih sankcija od strane Kanade 27. juna i 7. jula ove godine, koje su ovoga puta pogodile, pored zvaničnika, novinara i stručnjaka koji su zamerili Otavi i Patrijarha moskovskog i cele Rusije Kirila, 62 kanadska državljana su podvrgnuta zabrani ulaska u Rusku Federaciju, navodi se u saopštenju ruskog Ministarstva spoljnih poslova, preneo je Interfaks.

Zabrana se odnosi na posebno neprijateljski karakter akcija vladajućeg režima premijera DŽastina Trudoa, sprovedenih sa ciljem da se vređa ne samo multinacionalni i multikonfesionalni narod Rusije, već i pravoslavni vernici širom sveta, uključujući i u Kanadi, navodi se u saopštenju.

S tim u vezi, Ministarstvo spoljnih poslova Rusije napominje da je pri sastavljanju liste uzeta u obzir njihova zlonamerna aktivnost u borbi protiv ruskog sveta i tradicionalnih vrednosti.

Na listi se nAlaze i zaposleni u kancelariji potpredsednice vlade Kanade Kristi Frilend i u Ministarstvu spoljnih poslova.

 

BONUS VIDEO:

RAKETIRAN HOTEL "DOMBAS PALAS": Nastradala jedna osoba

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

SKRIVENO U PELENAMA: Carinici zatečeni - zaplena teška 2,2 miliona dinara (FOTO)