DRUGI SUSRET ZA 17 DANA: Sutra sastanak Putina i Erdogana u Sočiju

Tanjug

04. 08. 2022. u 14:30

PREDSEDNICI Rusije i Turske Vladimir Putin i Redžep Tajip Erdogan razgovaraće sutra u Sočiju o energetici i proširenju trgovinsko-ekonomskih veza, saopštio je Kremlj.

ДРУГИ СУСРЕТ ЗА 17 ДАНА: Сутра састанак Путина и Ердогана у Сочију

Foto: AP

Biće to drugi susret Erdogana i Putina za 17 dana, pošto su se prethodno sastali u Teheranu, na trilateralnom sastanku s predsednikom Irana Ebrahimom Raisijem, podseća Anadolija.

Zahvaljujući diplomatskim naporima za deblokadu izvoza žita iz Ukrajine, prvi brod sa žitaricama koji je napustio ukrajinsku luku, i nakon kontrole u Istanbulu u sredu, na putu je ka Libanu.

- U skladu sa dogovorima postignutim na bilateralnom sastanku predsednika u Teheranu 19. jula, planirano je da se detaljno razgovara o temi rusko-turske višestrane saradnje, uključujući izglede za dalje širenje trgovinsko-ekonomskih veza i implementaciju zajedničkih strateških projekata u energetskom sektoru - navodi se u saopštenju Kremlja, koje prenosi RIA Novosti.

Putin i Erdogan će razgovarati i o aktuelnim temama međunarodne agende.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

SZO UPOZORAVA SVET: Opasan virus se razvija...