RATNA TRKA OKO "HAJMERSA": Žestoke borbe na istoku Ukrajine

B. Vlahović - dopisnik iz Moskve

02. 08. 2022. u 06:30

RUSKA vojska je pogodila visokopreciznim raketama dva američka višecevna bacača "hajmers", sakrivena u fabrici "Ukrajinske energetske mašine", u danu kada je Kijev dobio još četiri visokopokretna artiljerijska raketna sistema.

РАТНА ТРКА ОКО ХАЈМЕРСА: Жестоке борбе на истоку Украјине

Foto AP

Ministar odbrane Aleksij Reznikov zahvalio se "predsedniku SAD Džozefu Bajdenu, sekretaru za odbranu Lojdu Ostinu i građanima SAD na jačanju ukrajinske vojske" i doda da na front stižu i nemački višecevni bacači "mars 2".

Istovremeno, predstavnik Ministarstva odbrane Rusije general Konašekov tvrdi da je u Harkovu likvidirano 53 ukrajinskih nacionalista i stranih plaćenika. Na periferiji Harkova gađane su i pozicije 92. mehanizovane brigade.

Sada se najžešće borbe vode na prilazima onih mesta i gradova u Donjeckoj oblasti koje ruska vojska planira da zauzme. Prema informacijama predstavnika Donjecke narodne republike Danila Besonova oni pokušavaju da okruže ukrajinske snage u mestu Avdejevka, gde ukrajinska armija ima priličan broj vojnika. Kako se Ukrajinci žestoko brane dokaz je i to da su se ruske jedinice uz veliku pomoć artiljerije i avijacije približile u poslednja dva dana Avdejevki na svega dva kilometra.

Moskovski vojni analitičar Aleksej Leonkov objasnio je da zgradu štaba Ruske crnomorske flote u Sevastopolju nisu gađali Ukrajinci raketom ili udarnim dronom koji ima veći domet. U dvorište te zgrade doleteo je mali dron na kome je bila eksplozivna naprava. On nije mogao dugo da leti, pa su ga iz Sevastopolja pustili teroristi. Taj napad kako kaže Leonkov samo potvrđuje da se na Krimu nalaze diverzantke grupe kakve je i ranije hvatala Federalna služba bezbednosti RF.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

ZBOG OVOGA JE ĐOKOVIĆ OTPUSTIO IVANIŠEVIĆA? Da li je ovo kap koja je prelila čašu... (VIDEO)