U PORASTU BILANS ŽRTAVA: Poplave u Kentakiju odnele najmanje 35 života (FOTO)

Tanjug

01. 08. 2022. u 23:18

NAJMANjE 35 ljudi, među kojima i četvoro dece, poginulo je u poplavama izazvanim obilnim padavinama u istočnom Kentakiju, izjavio je danas guverner te američke savezne države Endi Bešir.

У ПОРАСТУ БИЛАНС ЖРТАВА: Поплаве у Кентакију однеле најмање 35 живота (ФОТО)

Foto: Tanjug/AP

Prema njegovim rečima, danas posle podne je pronađeno pet tela, pa broj nastradalih sada iznosi 35, preneo je Rojters. Vlasti su nastavile da rade na spasavanju stanovnika i obezbeđivanju hrane i skloništa za hiljade raseljenih.

- Voda je uništila pojedine domove u najpogođenijim oblastima, nakon što je nekoliko dana padala jaka kiša, jedna od najgorih u istoriji ove države - rekao je Bešir.

Spasilački timovi prolaze čamcima kroz stambene i poslovne delove i traže žrtve.

Ove poplave su druga velika katastrofa u Kentakiju u sedam meseci, nakon što je "roj" tornada odneo blizu 80 života u zapadnom delu te američke države u decembru.

Električne mreže su u znatnoj meri oštećene, pa je oko 14.000 domova bilo bez struje u nedelju posle podne.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

NAPETOST RASTE NA BLISKOM ISTOKU: Ostin razgovarao sa Galantom pre izveštaja o eksplozijama u Iranu