U PORASTU BILANS ŽRTAVA: Poplave u Kentakiju odnele najmanje 35 života (FOTO)

Tanjug

01. 08. 2022. u 23:18

NAJMANjE 35 ljudi, među kojima i četvoro dece, poginulo je u poplavama izazvanim obilnim padavinama u istočnom Kentakiju, izjavio je danas guverner te američke savezne države Endi Bešir.

У ПОРАСТУ БИЛАНС ЖРТАВА: Поплаве у Кентакију однеле најмање 35 живота (ФОТО)

Foto: Tanjug/AP

Prema njegovim rečima, danas posle podne je pronađeno pet tela, pa broj nastradalih sada iznosi 35, preneo je Rojters. Vlasti su nastavile da rade na spasavanju stanovnika i obezbeđivanju hrane i skloništa za hiljade raseljenih.

- Voda je uništila pojedine domove u najpogođenijim oblastima, nakon što je nekoliko dana padala jaka kiša, jedna od najgorih u istoriji ove države - rekao je Bešir.

Spasilački timovi prolaze čamcima kroz stambene i poslovne delove i traže žrtve.

Ove poplave su druga velika katastrofa u Kentakiju u sedam meseci, nakon što je "roj" tornada odneo blizu 80 života u zapadnom delu te američke države u decembru.

Električne mreže su u znatnoj meri oštećene, pa je oko 14.000 domova bilo bez struje u nedelju posle podne.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

POGLEDAJTE S KAKVIM LAŽOVIMA IMAMO POSLA Vučić pokazao sramnu foto-montažu koju predstavnici opozicije dele po društvenim mrežama (FOTO)

"POGLEDAJTE S KAKVIM LAŽOVIMA IMAMO POSLA" Vučić pokazao sramnu foto-montažu koju predstavnici opozicije dele po društvenim mrežama (FOTO)

- POGLEDAJTE sa kakvim bolesnim lažovima imamo posla, pogledajte, poštovani građani, čime se bave i to već 30 dana, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, pokazujući javnosti foto-montažu fotografije na kojoj se on navodno grli sa Aljbinom Kurtijem, a koju je Srđan Milivojević iz DS delio na društvenim mrežama.

03. 02. 2023. u 14:22

Komentari (0)

LAŽ VEKA: Kako je govor jednog Amerikanca pre 20 godina promenio budućnost Bliskog istoka