PUTIN O NUKLEARNOM RATU: U njemu ne može biti pobednika

Novosti online

01. 08. 2022. u 17:33

U NUKLEARNOM ratu ne može biti pobednika i zato ga ne treba pokretati, navodi se u pismu predsednika Rusije Vladimira Putina koje je pročitano na konferenciji o neširenju nuklearnog oružja.

ПУТИН О НУКЛЕАРНОМ РАТУ: У њему не може бити победника

FOTO: Tanjug/AP

- Kao država-potpisnica Sporazuma o neširenju nuklearnog oružja Rusija i jedan od njegovih garanata, dosledno ispunjava sve tačke sporazuma Sporazuma. Naše obaveze iz bilateralnih sporazuma sa Sjedinjenim Državama o smanjenju i ograničenju relevantnog naoružanja su takođe u potpunosti ispunjene. Polazimo od činjenice da u nuklearnom ratu ne može biti pobednika i da on nikada ne sme da bude pokrenut. Zalažemo se za jednaku i nedeljivu bezbednost za sve članove međunarodne zajednice - rekao je ruski lider.

Po njegovom mišljenju, obaveze iz Sporazuma o neširenju nuklearnog oružja u interesu su, kako nuklearnih tako i nenuklearnih država.

- Za više od pola veka svog postojanja, Sporazum je postao jedan od ključnih elemenata međunarodnog sistema bezbednosti i strateške stabilnosti. Obaveze koje predviđa u oblastima neširenja, razoružanja i mirnog korišćenja atomske energije u potpunosti zadovoljavaju interese i nuklearnih i nenuklearnih zemalja - objasnio je ruski lider.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO - "SMERČ" NA POLOŽAJU: Lansiranje raketa sa teškog višecevnog bacača

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a