RUSI UNIŠTILI "URAGAN" I AMERIČKU M777: U Harkovu ubijeni pripadnici neonacističke formacije "Kraken" (VIDEO)

Novosti online

31. 07. 2022. u 19:00

VISOKOPRECIZNIM oružjem ruskih Vazdušno-kosmičkih snaga pogođeno je mesto privremenog razmeštanja neonacističke oružane formacije „Kraken“ u mašinskoj školi u Harkovu, ubijeno je do 350 neonacista, saopštio je portparol Ministarstva odbrane Rusije general-potpukovnik Igor Konašenkov.

РУСИ УНИШТИЛИ УРАГАН И АМЕРИЧКУ М777: У Харкову убијени припадници неонацистичке формације Кракен (ВИДЕО)

Foto printskrin tvzvezda.ru

U napadu je uništeno 11 jedinica vojne tehnike, dodao je portparol.

Ruske snage su tokom protekla 24 časa u okviru protivbaterijske borbe u Donjeckoj Narodnoj Republici uništile haubicu M777 američke proizvodnje, dok je u oblasti Nikolajevke uništen sistem „Uragan“.

Vazdušno-kosmičke snage Rusije uništile su do 100 neonacista u Hersonskoj i Nikolajevskoj oblasti, kao i četiri ukrajinska skladišta oružja. PVO sistemi su tokom proteklog dana oborili pet ukrajinskih bespilotnih letelica i presreli jedanaest raketa ispaljenih iz višecevnih bacača raketa.

Takođe je uništena privremena lokacija 72. mehanizovane brigade Oružanih snaga Ukrajine u DNR. U napadu je ubijeno do 50 vojnika, a uništene su dve haubice „Msta B“ i 10 jedinica vojne tehnike.

Potisnuto je devet vodova višecevnog bacača raketa „Grad“, četiri artiljerijska voda „Hijacint B“, pet artiljerijskih vodova D-30.

Od početka specijalne vojne operacije uništeno je ukupno: 261 avion, 145 helikoptera, 1.649 dronova, 361 protivvazdušni raketni sistem, 4.195 tenkova i drugih oklopnih vozila, 773 višecevnih bacača raketa, 3.220 artiljerijskih oruđa i minobacača, kao i 4.619 jedinica specijalne vojne tehnike.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

MUŠKARAC KOJI SE ZAPALIO U KRITIČNOM STANJU: Novi detalji drame u NJujorku