POSTOJI I ZATVORSKI DRES KOD: Suknja prekratka za smrtnu kaznu, tražili joj da se preobuče da bi mogla da prati pogubljenje

Novosti online

30. 07. 2022. u 22:34

NOVINARKI Ivani Hrinkiv Šatari nije dozvoljeno da prisustvuje izvršenju smrtne kazne jer je narušila zatvorski dres-kod.

ПОСТОЈИ И ЗАТВОРСКИ ДРЕС КОД: Сукња прекратка за смртну казну, тражили јој да се преобуче да би могла да прати погубљење

Foto: Printskrin Fejsbuk

Šatarijeva je došla da isprati pogubljenje Džoa Nejtana Džejmsa Džuniora u Atmoru u Alabami, koji je osuđen na smrt zbog ubistva svoje bivše devojke 1994. godine. Zatvorsko obezbeđenje je, međutim, nije pustilo, a razlog je bio – dužina njene suknje.

Do sada je prisustvovala na sedam različitih pogubljenja, ali je ovoga puta morala da promeni garderobu.

- Nosila sam ovu suknju i na neka od prethodnih pogubljenja i nikad nije bilo nikakvih problema - navela je novinarka.

Na kraju je od jednog od fotografa pozajmila vodootporne pantalone, koje je nosio u rancu za slučaj kiše.

Da čitav slučaj bude još bizarniji, Džo Nejtan Džejms pogubljen je sa tri sata zakašnjenja i to uprkos molbama žrtvine rodbine da se ne sprovede smrtna kazna.

(RTS)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

MUŠKARAC KOJI SE ZAPALIO U KRITIČNOM STANJU: Novi detalji drame u NJujorku