STRANCI TRENIRALE BUDUĆE PRIPADNIKE BATALJONA AZOV: U LNR pronađena baza u kojoj su plaćenici obučavali ukrajinsku vojsku

P. Z. S. / ria.ru

28. 07. 2022. u 17:15

BAZA za obuku u kojoj su strani instruktori obučavali ukrajinske vojnike pronađena je u blizini oslobođenog Lisičanska u Luganskoj Narodnoj Republici, rekao je za RIA Novosti predstavnik agencija za sprovođenje zakona.

СТРАНЦИ ТРЕНИРАЛЕ БУДУЋЕ ПРИПАДНИКЕ БАТАЉОНА АЗОВ: У ЛНР пронађена база у којој су плаћеници обучавали украјинску војску

Foto Tanjug/AP


-Ovde su uglavnom bile ukrajinske snage bezbednosti, imale su zanimljive kurseve, bili su ovde zajedno sa plaćenicima. Strani plaćenici su odavno deo oružanih snaga Ukrajine, stalno se "obučavaju". Osam godina to rade i vidimo da su, nažalost, bili veoma plodonosni, rekao je predstavnik jedne od republičkih agencija za sprovođenje zakona.

On je pojasnio da su u bazi pronađeni dokumenti koji ukazuju na prisustvo stranih plaćenika, kao i radikalnih stanovnika postsovjetskih zemalja koji su želeli da kasnije postanu militanti nacionalističkog bataljona Azov.

-Vrlo pogodna baza. Ima mesta za stanovanje, ima mesta za obuku, opremili su neku vrstu prostorije za nastavu. Drugi sprat je služio kao stambeni deo. Sobe su bile od pet do 12 ljudi, rekao je predstavnik saopštilo je odeljenje.

BONUS VIDEO - PREDAJA PRIPADNIKA "AZOVA": Ukrajinski vojnici napuštaju "Azovstalj"

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

RUSI NADIRU: Ukrajina užurbano gradi novu liniju odbrane