AUTO-GIGANT ODLAZI IZ RUSIJE: Folksvagen razmatra prodaju svoje fabrike

Tanjug

28. 07. 2022. u 00:22

NEMAČKA kompanija Folksvagen želi da proda svoju fabriku za sklapanje automobila u ruskom gradu Kaluga, a kazahstanska kompanija Azija Auto, koja se nalazi u istočnom gradu Oskemen, mogla bi da bude potencijalni kupac jer ima licencu za proizvodnju automobila Folksvagen i Škoda, izvestio je danas ruski list "Vedemosti".

АУТО-ГИГАНТ ОДЛАЗИ ИЗ РУСИЈЕ: Фолксваген разматра продају своје фабрике

Foto: Tanjug/AP

U izveštaju ruskog lista, koji se poziva na neimenovani izvor upoznat sa namerama kompanije, navodi se da će Folksvagen finalizovati svoje planove za fabriku u Kalugi do kraja godine, prenosi Rojters.

Britanska kompanija navodi da je u odgovoru, poslatom imejlom, portparol Folksvagena Nikolaj Laude rekao da kompanija prati trenutna dešavanja.

-Razmatramo različite buduće scenarije. Međutim, nikakva odluka još uvek nije doneta - izjavio je Laude.

Folksvagen je u martu najavio da će proizvodnja na lokacijama u Kalugi i Nižnjem Novgorodu biti obustavljena do daljeg zbog zapadnih sankcija uvedenih Moskvi nakon invazije na Ukrajinu, kao i da će izvoz vozila u Rusiju biti odmah prekinut.

BONUS VIDEO - PREDAJA PRIPADNIKA "AZOVA": Ukrajinski vojnici napuštaju "Azovstalj"

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (2)

MUŠKARAC KOJI SE ZAPALIO U KRITIČNOM STANJU: Novi detalji drame u NJujorku