BRITANIJA ŠOKIRANA RAČUNIMA ZA STRUJU: Nakon saopštenja Gasproma troškovi viši i do 500 funti

P. Z. S. / ria.ru

27. 07. 2022. u 17:41

BRITANSKE stručnjake iznenadila je prognoza da će računi za struju u Kraljevini skočiti na 3.850 funti godišnje, piše Gardijan.

БРИТАНИЈА ШОКИРАНА РАЧУНИМА ЗА СТРУЈУ: Након саопштења Гаспрома трошкови виши и до 500 фунти

Foto M. Anđela


Kao što je navedeno u članku, do tako oštrog rasta cena može doći zbog smanjenja isporuka goriva iz Rusije. Gasprom je 25. jula objavio obustavu rada Simensove turbine, koja mora da se podvrgne redovnom održavanju. Kao rezultat toga, tranzit goriva Severnim tokom u Evropu će pasti na 20 odsto nominalnog kapaciteta. Kompanija će moći da pumpa ne više od 33 miliona kubnih metara dnevno.

Izvor u velikoj britanskoj energetskoj kompaniji uveren je da je prognoza od 3.850 funti "iznenađujuće visoka". Analitičari Cornwall Insight-a su ranije iznosili cifru od 3.300 funti, ali će sada konsultantska kuća morati da prilagodi brojke kako bi odražavala nove realnosti na evropskom tržištu gasa.

Ako se obistini poslednja prognoza, Britanci će na šalterima morati da plate skoro 3.850 funti.

-Ovo će povećati patnju ljudi koji već teško mogu da priušte gorivo i struju, zaključuje se u publikaciji.

Nakon što je Moskva pokrenula specijalnu operaciju zaštite Donbasa od ukrajinskih nacionalista, SAD, Evropska unija i Velika Britanija su joj uvele sankcije.

Mnoge države su najavile zamrzavanje ruske imovine, sve su glasniji pozivi da se napusti energetska energija iz Rusije. Ove mere su zadale ozbiljan udarac Zapadu – podstakle su inflaciju, izazvale krizu goriva i dovele do rasta cena hrane.

BONUS VIDEO: DAN KADA JE KONAČNO ZATVOREN ČERNOBILj - Posledice nuklearne katastrofe trajaće 24.000 godina

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a