ŠTAJNAMJER O RAT U UKRAJINI: To je i rat protiv jedinstva Evrope

Tanjug

24. 07. 2022. u 22:09

NEMAČKI predsednik Frank-Valter Štajnmajer ocenio je danas da je rat koji ruski predsednik Vladimir Putin vodi protiv Ukrajine takođe "rat protiv jedinstva Evrope".

ШТАЈНАМЈЕР О РАТ У УКРАЈИНИ: То је и рат против јединства Европе

Foto: EPA

-Ne smemo dozvoliti da budemo podeljeni, ne smemo dozvoliti da se uništi veliko delo ujedinjene Evrope koje je tako obećavajuće započeto, rekao je predsednik Štajnmajer tokom govora u gradu Paderbornu na zapadu Nemačke, prenosi londonski dnevnik Gardijan.

On je ocenio da se rat koji je započela Rusija ne odnosi samo na teritoriju Ukrajine, već je uperen na dvostruki temelj evropskih vrednosti - poredak i mir.

-Odbrana ovih vrednosti znači biti spreman da se prihvate značajni nedostaci. Rusija ne samo da dovodi u pitanje granice, ona ne samo da zauzima teritorije nezavisne i suverene susedne države, već i osporava državnost Ukrajine. Da li smo spremni za to? Svi se suočavamo sa ovim pitanjem danas i u narednim danima, nedeljama i mesecima, upozorio je Štajnmajer.

BONUS VIDEO - "URAGAN" PONOVO U AKCIJI: Dejstvo višecevnih bacača na snimku Ministarstva odbrane Rusije

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (4)

IZRAEL NOĆAS RAKETAMA GAĐAO SIRIJU: Na meti bile lokacije protivvazdušne odbrane