PUTIN I LUKAŠENKO ODLUČILI: Moskva i Minsk nastavljaju da se sve bliže povezuju

Tanjug

22. 07. 2022. u 13:02

RUSKI predsednik Vladimir Putin i njegov beloruski kolega Aleksandar Lukašenko razgovarali su danas telefonom o bilateralnoj saradnji dveju zemalja, međunarodnoj agendi i rezultatima pregovora u Teheranu, kao i i važnim privrednim pitanjima, uključujući konkretne projekte koji se tiču izmena u vezi sa uvozom, prenosi TASS.

ПУТИН И ЛУКАШЕНКО ОДЛУЧИЛИ: Москва и Минск настављају да се све ближе повезују

Foto: Profimedia

Lukašenko je ranije izjavio da planira da danas obavi telefonski razgovor sa ruskim liderom, a da će sastanak licem u lice biti održan kasnije.

U telefonskom razgovoru dvojice lidera dogovoreno je da novi beloruski ambasador u Rusiji bude Dmitrij Krutoj, navodi Rojters, pozivajući se na belorusku agenciju BeITA.

Krutoj je ranije bio uključen u projekte integracije sa Rusijom, a zameniće Vladimira Semaška, beloruskog dugogodišnjeg diplomatu, koji je bio ambasador u Rusiji od 2018. godine.

Pre desetak dana dvojica lidera su razgovarala o litvanskoj blokadi transporta tereta ka Kalinjingradu, napretku ruske vojske u Ukrajini, situaciji na postsovjetskom prostoru, isporuci ruskih energenata u Evropu, izgradnji beloruske luke i o pitanjima odbrane, navodi TASS.

Moskva i Minsk nastavljaju da se sve bliže povezuju usred sve izraženije izolacije dveju zemalja od Zapada, ocenjuje britanska agencija.

BONUS VIDEO:

HELIKOPTERI Mi-28 NA ZADATKU: Uništavanje ukrajinskih višecevnih bacača i oklopnih vozila

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna