HAOS U ITALIJI - SLEDE VANREDNI IZBORI: Predsednik Serđo Matarela raspustio parlament

Tanjug

21. 07. 2022. u 18:04

PREDSEDNIK Italije Serđo Matarela raspustio je danas italijanski parlament, otvarajući put za održavanje vanrednih parlamentarnih izbora, javila je italijanska televizija RAI.

ХАОС У ИТАЛИЈИ - СЛЕДЕ ВАНРЕДНИ ИЗБОРИ: Председник Серђо Матарела распустио парламент

FOTO: Tanjug/AP

Matarela je rekao da izbori moraju biti održani u roku od 70 dana, ostavljajući vladi da odredi tačan datum koji će verovatno biti krajem septembra, preneo je Rojters.

- Period kroz koji prolazimo ne dozvoljava bilo kakvu pauzu u delovanju (vlade) koja je potrebna da bi suzbila ekonomsku i socijalnu krizu i rastuću inflaciju - rekao je predsednik Italije u kratkom obraćanju iz svoje palate Kvirinale u Rimu.

Italijanski premijer Mario Dragi je ranije danas predao ostavku Matareli, saopštio je kabinet predsednika. Matarela je zatražio od Dragija da ostane na funkciji premijera kao vršilac dužnosti, navedeno je u saopštenju.

Blok konzervativnih partija, predvođen ekstremno desničarskom partijom "Braća Italije", imaju šansu da osvoje većinu na narednim izborima, pokazalo je istraživanje javnog mnjenja sprovedeno ove nedelje.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

POSLEDNjI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

Poslednjih godina često se susrećemo sa raznim pokušajima ljudi koji su pogođeni istorijskim tragedijama, ili koji imaju nameru da vode kampanju za tobože „humanitarne“ ciljeve, da tvrde da je njihovo pitanje ekvivalentno holokaustu, ili da je u stvari slučaj genocida, piše direktor Centra "Simon Vizental" dr Efraim Zurof za Jerusalem post.

17. 04. 2024. u 17:57

Komentari (1)

ARIJANA NE MOŽE DA DOĐE SEBI: Udovica Siniše Mihajlović teško podnosi novu tragediju