NATO KOORDINIRA AKCIJE U UKRAJINI: Zalužni i Kavoli o zajedničkom radu oficira u štabu

P. Z. S. / ria.ru

20. 07. 2022. u 18:43

VRHOVNI komandant Oružanih snaga Ukrajine razgovarao sa komandantom NATO-a u Evropi o koordinaciji na nivou štaba.

НАТО КООРДИНИРА АКЦИЈЕ У УКРАЈИНИ: Залужни и Каволи о заједничком раду официра у штабу

Foto: Tanjug

Glavnokomandujući ukrajinskih trupa Valerij Zalužni rekao je da je sa komandantom združenih oružanih snaga NATO-a u Evropi, američkim generalom Kristoferom Kavolijem, razgovarao telefonom o pitanjima zajedničkog rada oficira na nivou štaba.

-Imao sam telefonski razgovor sa vrhovnim komandantom savezničkih oružanih snaga NATO-a u Evropi i komandantom oružanih snaga SAD u Evropi, generalom Kristoferom Kavolijem... Tokom razgovora razgovarali smo o nizu radnih pitanja, posebno o primetio je važnost zajedničkog rada naših oficira na nivou štaba. Moji bilateralni odnosi sa generalom Kavolijem Interesovanje za stalnu komunikaciju je dobra osnova za intenziviranje vojne saradnje Ukrajine i NATO-a, napisao je Zalužni na svom Telegram kanalu.

Kavoli je postao glavnokomandujući NATO savezničkih snaga u Evropi 1. jula.

BONUS VIDEO - "URAGAN" PONOVO U AKCIJI: Dejstvo višecevnih bacača na snimku Ministarstva odbrane Rusije

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)

RUSIJA HITNO ODREAGOVALA: Najnovija situacija vezana za Olimpijske igre Pariz 2024 izazvala reakciju Kremlja