KIJEV ČEKA PVO I RAKETE SA ZAPADA: Reznikov - Očekujemo NASAMS, rakete i municiju za artiljeriju

P. Z. S. / ria.ru

19. 07. 2022. u 20:14

UKRAJINA očekuje od partnera da isporuče protivvazdušne raketne sisteme NASAMS, a takođe se nada da će dobiti rakete dugog dometa sa Zapada, rekao je u utorak ukrajinski ministar odbrane Aleksij Reznikov, govoreći putem video veze na konferenciji Atlantskog saveta (The Atlantic Council).

КИЈЕВ ЧЕКА ПВО И РАКЕТЕ СА ЗАПАДА: Резников - Очекујемо НАСАМС, ракете и муницију за артиљерију

Foto Tviter forsvarsmakten.se


Sjedinjene Američke Države su u julu objavile novi paket vojne pomoći za Ukrajinu od 820 miliona dolara, koji uključuje dodatnu municiju za američki HIMARS MLRS, dva norveška protivvazdušna raketna sistema NASAMS, do 150.000 artiljerijskih granata kalibra 155 mm i četiri protivbaterijska radara.

Ranije u utorak, sekretar Saveta za nacionalnu bezbednost i odbranu Ukrajine Aleksij Danilov rekao je da bi Kijev uskoro mogao da dobije više raketa dugog dometa za američki HIMARS MLRS.

-Očekujemo NASAMS sisteme od naših partnera zajedno sa raketama za njih. Čekamo NASAMS kasnije ove godine, rekao je Reznikov. -Verujem da ćemo pre ili kasnije dobiti dalekometno oružje od partnera. Takve odluke će biti lakše doneti nakon što se naši partneri uvere da u potpunosti ispunjavamo svoje obaveze i efikasno koristimo svu opremu koju smo dobili, dodao je on.

BONUS VIDEO - UNIŠTENA DVA AMERIČKA SISTEMA HIMARS: Ministarstvo odbrane Rusije objavilo snimak

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna