HAOS U BUDIMPEŠTI: Demonstranti biciklima blokirali most, saobraćaj preusmeren

Tanjug

18. 07. 2022. u 10:28

DEMONSTRANTI koji protestuju zbog izmene poreza za mala preduzeća i ograničenja računa za električnu energiju u domaćinstvima blokirali su jutros Margaretin most u Budimpešti.

ХАОС У БУДИМПЕШТИ: Демонстранти бициклима блокирали мост, саобраћај преусмерен

Foto: Tanjug

Nekoliko stotina demonstranata, od kojih je većina stigla biciklima ili skuterima, u košuljama i rančevima kompanija za dostavu hrane, prvo su ispunili samo spoljne trake mosta, pre nego što su blokirali ceo most sa strane Pešte, preneo je MTI.

Budimpeštanska policija (BRFK) saopštila je da će saobraćaj koji ide na Margaretin most biti preusmeren.

Automobili koji su već bili na mostu pre nego što su ga demonstranti u potpunosti blokirali, mogli su da se okrenu na tramvajskim šinama.

Trotoari i biciklističke staze na mostu ostaju pristupačne, navodi agencija.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

NEMCI ZARAĐUJU MILIJARDE NA UKRAJINI: Berlin neće da šalje vojnike u rat, ali planira da dobije mnogo para na prodaji oružja