LOŠE VESTI ZA NATO U UKRAJINI: Američki ekspert smatra da je uništenje HIMARS-a pozitivan rezultat za Rusiju

P. Z. S. / ria.ru

17. 07. 2022. u 21:16

UNIŠTENjE višecevnih raketnih bacača HIMARS i skladišta protivbrodskih raketa Harpun u Odesi od strane ruske vojske je loša vest za NATO, smatra američki stručnjak Džek Baki.

ЛОШЕ ВЕСТИ ЗА НАТО У УКРАЈИНИ: Амерички експерт сматра да је уништење ХИМАРС-а позитиван резултат за Русију

Foto: Printscreen


Prema mišljenju eksperta iznetom za 19Fortyfive, HIMARS i Harpun su najbolji artiljerijski sistemi zapadnih zemalja, sposobni da gađaju ciljeve na velikim udaljenostima sa velikom preciznošću, tako da je eliminacija ovih VBR pozitivan rezultat za Rusiju i „tužna vest“ za Ukrajinu i Severernoatlantski savez.

Kako je podsetio Bakbi, SAD su prošle nedelje već poslale osam jedinica HIMARS za Oružane snage Ukrajine, a planiraju da isporuče još četiri u bliskoj budućnosti.

U pozadini ruske specijalne operacije za zaštitu Donbasa, koja je počela 24. februara, SAD i njeni saveznici iz NATO-a nastavljaju da snabdevaju Ukrajinu oružjem. Ranije je šef Bele kuće Džo Bajden potpisao nacrt zakona o dodeli vojne, ekonomske i humanitarne pomoći Kijevu u iznosu od 40 milijardi dolara.

Moskva je u više navrata ukazivala na pokušaje Zapada da odvuče sukob snabdevanjem municijom za Oružane snage Ukrajine. Rusko ministarstvo odbrane upozorilo je da će skladišta vojne opreme postati legitimne mete VKS u susednoj republici.

BONUS VIDEO - UNIŠTENA DVA AMERIČKA SISTEMA HIMARS: Ministarstvo odbrane Rusije objavilo snimak

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

POGLEDAJTE S KAKVIM LAŽOVIMA IMAMO POSLA Vučić pokazao sramnu foto-montažu koju predstavnici opozicije dele po društvenim mrežama (FOTO)

"POGLEDAJTE S KAKVIM LAŽOVIMA IMAMO POSLA" Vučić pokazao sramnu foto-montažu koju predstavnici opozicije dele po društvenim mrežama (FOTO)

- POGLEDAJTE sa kakvim bolesnim lažovima imamo posla, pogledajte, poštovani građani, čime se bave i to već 30 dana, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, pokazujući javnosti foto-montažu fotografije na kojoj se on navodno grli sa Aljbinom Kurtijem, a koju je Srđan Milivojević iz DS delio na društvenim mrežama.

03. 02. 2023. u 14:22

Komentari (1)

NIJE ŠALA Crnogorac dao otkaz u Opštini jer ništa nije radio: Neću da sedim!