ZAOSTALE UKRAJINSKE MINE SAKATE CIVILE: Borbi u Severodonjecku nema, ali žrtve i dalje pristižu

P. Z. S. / ria.ru

14. 07. 2022. u 20:09

MINE ukrajinske vojske, koje su ostavili za sobom, nastavljaju da sakate civile u Severodonjecku, rekao je za RIA Novosti Aleksandar Degtjarjov, načelnik Centralne okružne bolnice grada Severodonjecka.

ЗАОСТАЛЕ УКРАЈИНСКЕ МИНЕ САКАТЕ ЦИВИЛЕ: Борби у Северодоњецку нема, али жртве и даље пристижу

Foto Tanjug/AP


-Relativno miran život je nastupio, relativno – jer danas (četvrtak) su nam dovedena dva pacijenta sa minskim eksplozivom, jednom su otkinute obe noge, drugom jedno. Nagazili su na minu kod autobuske stanice. parkirao automobil i nagazio na njega“, rekao je Degtjarev.

Prema njegovim rečima, i pre neki dan je jedan stariji čovek stradao u sopstvenoj bašti. Još jedno dete primljeno je sa šokom od granate - on je, kako je naveo izvor agencije, poslat na lečenje u Lugansk.

Rusija je započela vojnu operaciju u Ukrajini 24. februara. Predsednik Vladimir Putin nazvao je njen cilj „zaštitom ljudi koji su već osam godina bili izloženi maltretiranju i genocidu od strane kijevskog režima“.

Planirano je da se sprovede "demilitarizacija i denazibiranje Ukrajine", kako bi sudu doveli sve ratne zločince odgovorne za "krvave zločine nad civilima" Donbasa.

Prema rečima Ministarstva odbrane Ruske Federacije, oružane snage su usređene samo na vojnu infrastrukturu i ukrajinske trupe i, 25. marta, završene su glavne zadatke prve faze - značajno je smanjila borbeni potencijal Ukrajine. Glavni cilj ruske vojske je oslobađanje Donbasa.

BONUS VIDEO - UNIŠTENA DVA AMERIČKA SISTEMA HIMARS: Ministarstvo odbrane Rusije objavilo snimak

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna