BRITANCI SU POZVANI DA ŠTEDE VODU: Rekordna potrošnja, nestašice se očekuju 2050. godine

P. Z. S. / ria.ru

14. 07. 2022. u 17:45

BRITANSKA kompanija South East Water, odgovorna za vodosnabdevanje jugoistoka Engleske, pozvala je građane da štede vodu zbog njene rekordne potrošnje.

БРИТАНЦИ СУ ПОЗВАНИ ДА ШТЕДЕ ВОДУ: Рекордна потрошња, несташице се очекују 2050. године

S.B.


-Pošto se predviđa da će se toplo vreme u regionu nastaviti najmanje sledeće nedelje, sa temperaturama do 30 stepeni, molimo kupce da pametno troše vodu, navodi se u saopštenju kompanije.

U saopštenju se ističe i da zbog dugotrajnih suša i visokih temperatura u letnjem periodu može doći do nestašice vode za piće do 2050. godine. S tim u vezi, kompanija je predložila niz mera za njeno spasavanje.

-Da bi se sprečio gubitak vode... postoji namenski tim koji traži, nadgleda i popravlja curenja 24 sata na dan na 9.000 milja vodovoda... Tokom proteklih 12 meseci, blizu 20 miliona funti potrošeno je na popravljanje i otkrivanje curenja u našem vodosnabdevanju“, navodi se u saopštenju.

Pored toga, South East Water pozvala je britanske građane da otkinu creva za zalivanje biljaka i za to koriste vodu iz bazena, da se kraće tuširaju i koriste mašinu za veš i sudove samo kada su pune.

Ranije je i nemački emiter RBB pozvao svoje gledaoce da štede vodu zbog rekordne potrošnje vode u Berlinu i Brandenburgu u uslovima preovlađujućih vrućina.

BONUS VIDEO: NAJNOVIJE BESPILOTNE LETELICE - Dronovi koji čuvaju srpsko nebo

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2000, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

PREMA FROJDU: Pet stvari koje mentalno jake osobe nikada NE rade