DVE OSOBE POGINULE U GAŠENJU POŽARA U GRČKOJ: Tokom pada helikoptera povređena dva člana posade

Tanjug

14. 07. 2022. u 10:47

DVE osobe su poginule, a dve su teško povređene u udesu vatrogasnog helikotpera tokom operacije gašenja šumskog požara na ostrvu Samos.

ДВЕ ОСОБЕ ПОГИНУЛЕ У ГАШЕЊУ ПОЖАРА У ГРЧКОЈ: Током пада хеликоптера повређена два члана посаде

Foto: Tanjug

Još nije poznato šta je izazvalo nesreću letelice u kojoj su bila četiri člana posade.

Helikopter ruske proizvodnje Mi 8 pao je u more, oko 300 metara od plaže Plaka, a njega je iznajmila vlada za gašenje šumskih požara.

Danas se nastavlja rad na lokalizaciji šumskog požara na grčkom ostrvu Samos u Egejskom moru, a 78 vatrogasaca sa šest kopnenih timova i nekoliko dobrovoljaca, uz pomoć 15 vatrogasnih vozila i dve letelice bore se sa vatrenom stihijom, prenosi grčki list Katimerini.

Požar na ostrvu Samos je izbio juče oko 14 sati po lokalnom vremenu, a nema izveštaja o povređenima ili materijalnoj šteti.

Dva sela su evakuisana iz predostrožnosti, a danas su se, kako izveštavaju grčki mediji, njihovi stanovnici vratili u svoje domove.

BONUS VIDEO:

UPALILA SE SUVA TRAVA: Lokalizovan požar kod ranžirne stanice u Novom Sadu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

HISTERIJA ZAPADA Lavrov: Insistiranje na porazu Rusije pokazuje njihovu agoniju