PORUKA AMBASADORA RUSIJE U LONDONU: Pre ili kasnije Kijev će morati da odluči - ili sporazum ili propast

Srna

08. 07. 2022. u 14:04

RUSIJA će poraziti ukrajinske snage u celom istočnom regionu Donbasa i malo je verovatno da će se povući sa ogromnog dela zemlje širom južne obale Ukrajine, rekao je ruski ambasador u Londonu Andrej Kelin.

ПОРУКА АМБАСАДОРА РУСИЈЕ У ЛОНДОНУ: Пре или касније Кијев ће морати да одлучи - или споразум или пропаст

Foto: Depositphotos/Printscreen

Na pitanje kako bi se sukob mogao završiti, Kelin je u intervjuu za Rojters rekao da će ukrajinske snage biti potisnute iz celog Donbasa i da je malo verovatno da će se ruske i snage koje podržava Rusija povući sa juga Ukrajine.

- Oslobodićemo ceo Donbas - rekao je Kelin u svojoj londonskoj rezidenciji.

On je dodao da je naravno teško predvideti povlačenje ruskih snaga iz južnog dela Ukrajine jer već postoji iskustvo da se nakon povlačenja počne sa oružanim provokacijama i slično.

- Pre ili kasnije Ukrajina će morati da odluči - da sklopi mirovni sporazum sa Rusijom ili da nastavi da klizi niz ovo brdo u propast, smatra Kelin.

On je iznenađen što britanska strana nije uložila nikakav napor u cilju oslobađanja dvojice britanskih državljana koji su osuđeni na smrt na istoku Ukrajine.

- Nije bilo zahteva za posredovanje, nije bilo zahteva za njihovo oslobađanje niti bilo šta slično u smislu "hajde da porazgovaramo o njihovoj sudbini i šta se može učiniti u ovoj situaciji" - rekao je Kelin.

Britanski državljani Ejden Eslin i Šon Piner, koji su zarobljeni u Donjecku, osuđeni su na smrt kao strani plaćenici na strani Ukrajine.

Od početka specijalne vojne operacije 24. februara, ruske snage su preuzele kontrolu nad velikim delom teritorije preko južnog krila Ukrajine iznad Krima, i polako potiskuju ukrajinske snage iz regiona na istoku Ukrajine, odnosno Donbasa i Luganska. 

BONUS VIDEO: "URAGAN" PONOVO U AKCIJI: Dejstvo višecevnih bacača na snimku Ministarstva odbrane Rusije

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

MUŠKARAC KOJI SE ZAPALIO U KRITIČNOM STANJU: Novi detalji drame u NJujorku