U NEMAČKOJ NE VERUJU U POBEDU UKRAJINE: Skoro polovina ispitanih Nemaca smatra da Kijev mora da popusti u sukobu sa Rusijom

Novosti onlajn/R. V.

06. 07. 2022. u 19:23

VEĆINA Nemaca ne veruje u potpunu pobedu Ukrajine, uključujući i povratak već izgubljenih područja, piše N-TV, pozivajući se na podatke istraživanja javnog mnjenja Instituta Forsa, prenose RIA Novosti.

У НЕМАЧКОЈ НЕ ВЕРУЈУ У ПОБЕДУ УКРАЈИНЕ: Скоро половина испитаних Немаца сматра да Кијев мора да попусти у сукобу са Русијом

Foto Tanjug/AP

Skoro polovina Nemaca smatra da Kijev treba da popusti i da se odrekne teritorija na istoku, pod uslovom nastavka pregovora. Suprotno mišljenje deli 41 odsto ispitanika.

Foto: Printskrin/www.n-tv.de

Više od deset odsto ispitanika uzdržalo se od ocene.

Još veći jaz primećuje se u pitanju snabdevanja oružjem: dve trećine Nemaca (69 odsto) ne veruje da će napumpavanje Ukrajine oružjem od strane Zapada i Nemačke pomoći Ukrajini.

Broj onih koji veruju u superiornost oružja je stabilnih 26 odsto.

Ali, kako primećuje N-TV, čak i među pristalicama snabdevanja, većina ne veruje u „vojnu pobedu“ Ukrajine.

Foto: Profimedia

Rusija je prethodno poslala notu svim zemljama, uključujući i SAD, u vezi sa isporukom oružja Ukrajini. Ministar spoljnih poslova Ruske Federacije Sergej Lavrov je istakao da će svaki teret koji sadrži oružje za Ukrajinu postati legitimna meta za Rusiju.

Ministarstvo spoljnih poslova Rusije je saopštilo da se zemlje NATO-a "igraju vatrom" isporukom oružja Ukrajini.

Portparol predsednika Dmitrij Peskov upozorio je da pumpanje Ukrajine oružjem sa Zapada ne bi doprinelo uspehu rusko-ukrajinskih pregovora i da bi imalo negativan efekat.

BONUS VIDEO:

UNIŠTENA DVA AMERIČKA SISTEMA HIMARS: Ministarstvo odbrane Rusije objavilo snimak

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)

TEHERAN JOŠ NE SPREMA ODMAZDU: Posle izraelskih udara na iransko tle neizvesna eskalacija sukoba na Bliskom istoku