SA RUPOM NA AVIONU LETELI 14 SATI: Posada Erbasove letelice zanemela kada je sletela u Brizbejn (VIDEO)

Novosti online

05. 07. 2022. u 21:52

KADA su posle 14 sati sleteli u Brizbejn, posada aviona Erbas A380, kompanije "Emirejts ", bila je u šoku jer su otkrili da su skoro sve vreme, od Dubaija, leteli sa ogromnom rupom na letelici!

СА РУПОМ НА АВИОНУ ЛЕТЕЛИ 14 САТИ: Посада Ербасове летелице занемела када је слетела у Бризбејн (ВИДЕО)

Foto: Printskrin

Prema Aviejšn Heraldu, koji prati bezbednosne incidente u avio-kompanijama, posada i putnici leta EK-430 prijavili su glasan prasak otprilike 45 minuta nakon što je avion poleteo sa glavnog aerodroma u Dubaiju, piše Raša Tudej. Piloti su verovali da je jedna od guma na avionu možda eksplodirala i upozorili kontrolu vazdušnog saobraćaja u Brizbejnu, zahtevajući da hitne službe budu u pripravnosti.

Nakon što je avion uspešno sleteo i putnici su izašli iz aviona, inženjeri su pronašli veliku zjapeću rupu u korenu levog krila. "Emirejts " je kasnije za Indipendent objasnio da je, najverovatnije zbog "tehmičke greške" jedna od 22 gume A380 pukla tokom poletanja.

- Guma je pukla i oštetila mali deo aerodinamičke obloge, koja je spoljna ploča ili koža aviona - rekao je portparol "Emirata".

On je napomenuo da nije bilo "uticaja na trup, okvir ili strukturu aviona" kao rezultat incidenta.

- Avion je bezbedno sleteo u Brizbejn i svi putnici su se iskrcali po planu - rekao je portparol.

Prema navodima aviokompanije, putnički mlaznjak je već u potpunosti popravljen, a njegov oklop zamenjen, očišćen i proverili su ga inženjeri i svi drugi nadležni organi. A380 se vratio u Dubai u nedelju.

Inače, A380 se smatra najvećim putničkim avionom na svetu. Međutim, kako je primetio  Indipendent, donekle je pao u nemilost poslednjih godina zbog pandemije.

Ali, izgleda da će se model vratiti na nebo, jer su neke avio-kompanije, uključujući Kantas i Singapur Erlajns, najavile da će ga vratiti u upotrebu kako bi se izborile sa nedavnim porastom potražnje za putovanjima posle ukidanja ograničenja zbog korona virusa.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)

SZO UPOZORAVA SVET: Opasan virus se razvija...