POLICIJA IZREŠETALA NENAORUŽANOG ČOVEKA: Ubijeni Afroamerikanc imao 60 prostrelnh rana

Tanjug

03. 07. 2022. u 21:43

POLICIJA Ohaja objavila je danas više snimaka ubistva nenaoružanog Afroamerikanca DŽejlend Vokera (25) prošle sedmice u gradu Akronu na kojima se vidi da je na njega pucalo čak osam policajaca.

ПОЛИЦИЈА ИЗРЕШЕТАЛА НЕНАОРУЖАНОГ ЧОВЕКА: Убијени Афроамериканц имао 60 прострелнх рана

Foto: Printskrin/Jutjub

Telo ubijenog je pronajdeno sa oko 60 prostrelnih rana na jednom parkingu, gde se pred policijskom poterom zaustavio, izašao iz automobila i pokušao da pobegne.

Policajci u poteri su mislili da je ubijeni Afroamerikanac naoružan, a na konferenciji za novinare je prikazan i snimak na kojem se, kako tvrdi policija, čuju pucnji iz automobila ubijenog DŽejlenda, prenosi Rojters.

U njegovom automobilu, navodi se, kasnije je pronađen pištolj.

Ogranak Nacionalne asocijacije za unapređenje položaja obojenih osoba (NAACP) iz Akrona planirao je miran skup nakon današnje konferencije za novinare policije i objavljivanja snimka.

Advokat Vokerove porodice Bobi Dičelo opisao je video kao brutalan i rekao da su Vokerovi rođaci zabrinuti da bi protesti ovog vikenda mogli da prerastu u nasilne.

Ovo je poslednje u nizu ubistava Afroamerikanaca, koje je izvršila policija u SAD.

Kritičari tvrde da su ova ubistva neopravdana, kao i ubistvo DŽordža Flojda 2020. u Mineapolisu, koje je izazvalo globalne proteste protiv policijske brutalnosti.

BONUS VIDEO: OPSADNO STANJE U NOVOM PAZARU - Policija blokirala grad posle pucnjave

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

OPŠTA PANIKA NA POZNATOM SRPSKOM LETOVALIŠTU: Pogledajte horor scenu iz Grčke (VIDEO)