POLICIJA IZREŠETALA NENAORUŽANOG ČOVEKA: Ubijeni Afroamerikanc imao 60 prostrelnh rana

Tanjug

03. 07. 2022. u 21:43

POLICIJA Ohaja objavila je danas više snimaka ubistva nenaoružanog Afroamerikanca Džejlend Vokera (25) prošle sedmice u gradu Akronu na kojima se vidi da je na njega pucalo čak osam policajaca.

ПОЛИЦИЈА ИЗРЕШЕТАЛА НЕНАОРУЖАНОГ ЧОВЕКА: Убијени Афроамериканц имао 60 прострелнх рана

Foto: Printskrin/Jutjub

Telo ubijenog je pronajdeno sa oko 60 prostrelnih rana na jednom parkingu, gde se pred policijskom poterom zaustavio, izašao iz automobila i pokušao da pobegne.

Policajci u poteri su mislili da je ubijeni Afroamerikanac naoružan, a na konferenciji za novinare je prikazan i snimak na kojem se, kako tvrdi policija, čuju pucnji iz automobila ubijenog Džejlenda, prenosi Rojters.

U njegovom automobilu, navodi se, kasnije je pronađen pištolj.

Ogranak Nacionalne asocijacije za unapređenje položaja obojenih osoba (NAACP) iz Akrona planirao je miran skup nakon današnje konferencije za novinare policije i objavljivanja snimka.

Advokat Vokerove porodice Bobi Dičelo opisao je video kao brutalan i rekao da su Vokerovi rođaci zabrinuti da bi protesti ovog vikenda mogli da prerastu u nasilne.

Ovo je poslednje u nizu ubistava Afroamerikanaca, koje je izvršila policija u SAD.

Kritičari tvrde da su ova ubistva neopravdana, kao i ubistvo Džordža Flojda 2020. u Mineapolisu, koje je izazvalo globalne proteste protiv policijske brutalnosti.

BONUS VIDEO: OPSADNO STANjE U NOVOM PAZARU - Policija blokirala grad posle pucnjave

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

STRANI PLAĆENICI ZA KOMANDAMA UKRAJINSKIH F-16? Rusi uništavaju aerodrome na kojima bi mogli biti bazirani američki lovci (VIDEO)