KIJEV GRANATIRA RUSKE NAFTNE PLATFORME U CRNOM MORU: Evakuisano osoblje, vojska brine o bezbednosti

Tanjug

26. 06. 2022. u 18:30

NAFTNE platforme ruske kompanije Černomornjeftgaz u Crnom moru ponovo su se našle na udaru ukrajinskih granata, izjavio je danas portparol službe za vanredne situacije Krima.

КИЈЕВ ГРАНАТИРА РУСКЕ НАФТНЕ ПЛАТФОРМЕ У ЦРНОМ МОРУ: Евакуисано особље, војска брине о безбедности

Foto: Arhiva "Novosti"

-Bio je to novi napad ukrajinskih trupa, ali niko nije povređen, potvrdio je portparol krimske službe za vanredne situacije u razgovoru sa izveštačem TASS.

Sličan napad ukrajinskih snaga dogodio se i prošlog ponedeljka, a lider Krima Sergej Aksjonov tim povodom objavio je na svom Telegram kanalu da je više od 90 osoba evakuisano sa platformi Černomornjeftegaza, dok 15 vojnika brine o bezbednosti.

Neposredno nakon prvog napada prošlog ponedeljka ruska senatorka sa Krima Olga Kovitidi upozorila je da je napad ukrajinskih snaga na crnomorske gasne i naftne platforme mogao da izazove veliku katastrofu i da nanese štetu Odesi.

-Ukrajinske snage veoma dobro znaju da se platforme nalaze samo 71 kilometar izvan Odese, rekla je senatorka Kovitidi i ocenila da je napad na gasno polje čin "van svake logike" kojim se ugrožavaju životi civila u Odesi.

BONUS VIDEO - POGLEDAJTE RUSKE TENKOVE U AKCIJI: Snimci DNR prikazuju napade na položaje ukrajinske vojske

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju