POGLEDAJTE - TENKOVI LNR UNIŠTAVAJU VATRENE TAČKE: Ruska ofanzivva na Lisičansk praćena je dejstvom oklopnih jedinica (VIDEO)

P. Z. S. / ria.ru

24. 06. 2022. u 21:37 >> 21:38

TENKOVSKE jedinice Narodne milicije LNR, uz podršku pešadije i artiljerije, aktivno podržavaju napad na Lisičansk, rekao je za RIA Novosti komandant jedne od jedinica republičkog resora odbrane sa pozivnim znakom „Žitva“.

ПОГЛЕДАЈТЕ - ТЕНКОВИ ЛНР УНИШТАВАЈУ ВАТРЕНЕ ТАЧКЕ: Руска офанзивва на Лисичанск праћена је дејством оклопних јединица (ВИДЕО)

Foto AP

Ranije je Ivan Filiponenko, predstavnik Narodne milicije LNR, rekao da se grad Lisičansk u Donbasu nalazi u operativnom okruženju.

-Tenkovske jedinice ne mogu samostalno da rade, to je veoma teško. Stalno rade sa pešadijom i pod artiljerijskim pokrivanjem. Sada aktivno radi naša artiljerija, potiskujući vatrene tačke neprijatelja, sada ide aktivna ofanziva u pravcu Lisičanska, rekao je komandant.

On je pojasnio da u tenkovskim jedinicama LNR koje obavljaju borbene zadatke ima dosta zarobljenih vozila.

-Mi (tenkovske jedinice LNR – prim. aut.) aktivno učestvujemo u ofanzivi, pokušavamo da uđemo sa boka i sa velike udaljenosti pogađamo vatrene tačke neprijatelja, objasnio je pripadnik Narodne milicije republike.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a