ELIMINISANI UKRAJINSKI DIVERZANTI: Upali u zamku LNR kod Zolotoja i borili se do poslednjeg, imali američko naoružanje

P. Z. S. / ria.ru

24. 06. 2022. u 17:55 >> 18:42

GRUPA ukrajinskih diverzanata eliminisana je na periferiji Zolota u Luganskoj Narodnoj Republici, saopštio je komandant šestog odvojenog motorizovanog odreda Narodne milicije LNR po Platovu, heroj LNR Vladimir Polupoltinih.

ЕЛИМИНИСАНИ УКРАЈИНСКИ ДИВЕРЗАНТИ: Упали у замку ЛНР код Золотоја и борили се до последњег, имали америчко наоружање

Foto AP


Ranije je zvanični predstavnik Narodne milicije LNR Ivan Filiponenko rekao da su naselja Gorskoje i Zolote u LNR potpuno pod kontrolom republike.

-Na putu do Zolotoja prišla nam je grupa "specijalista". Naravno, niko nije zarobljen. Takve ljude ne uzimaju, tačnije, ne odustaju, rekao je Polupoltinih.

RIA Novosti je došla do snimaka koje su snimili ukrajinski diverzanti tokom rada u blizini Zolota u Donbasu.

Komandant šestog odvojenog motorizovanog odreda Narodne milicije LNR, heroj LNR Vladimir Polupoltinih, demonstrirao je novinarima američki mitraljez ukrajinske diverzantske grupe, likvidirane u blizini sela Zolote u Donbasu.

Ranije je zvanični predstavnik Narodne milicije Luganske Narodne Republike Ivan Filiponenko rekao da su naselja Gorskoje i Zolote u LNR potpuno pod kontrolom republike.

-Ovo je trofejni mitraljez koji smo zarobili na putu za Zolotoj. Grupa "specijalaca" je izašla na nas. Ovo je američki mitraljez M249. Ima jednu prednost, ako mitraljezacu ponestane "limenki" sa patronama, onda može da traži od bilo kog pešadinca da mu da svoj magacin za automat, demonstrirao je Polupoltinih.

U kotlu je prema podacima ruskog MO bilo oko 2.000 pripadnika VSU. Među njima  80 stranih plaćenika i 120 pripadnika nacističkih bataljona.

BONUS VIDEO - RUSKI "ALIGATOR" I "KROKODIL" U AKCIJI: U brišućem letu jure ka ukrajinskim položajima

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

BORIŠA SIMANIĆ ŠOKIRAO SVE! Evo šta je izjavio reprezentativac koji je izgubio bubreg igrajući za Srbiju (VIDEO)