"SVE ĆE BITI RUSIJA, OSIM KOSOVA, ONO JE SRBIJA": Lider DNR-a uputio poruku podrške našem narodu (VIDEO)

Novosti online

24. 06. 2022. u 17:06

LIDER Donjecke Narodne Republike, Denis Vladimirovič Pušilin odgovorio je na pitanje novinara da uputi poruku građanima Srbije.

СВЕ ЋЕ БИТИ РУСИЈА, ОСИМ КОСОВА, ОНО ЈЕ СРБИЈА: Лидер ДНР-а упутио поруку подршке нашем народу (ВИДЕО)

Foto: Printskrin Youtube/ Solovьёv LIVE

Pušilin je u kratkom obraćanju govorio o nepravdi koja je učinjena prema srpskom narodu, uslovima za članstvo naše zemlje u EU, ali i o Kosovu i Metohiji.


- Što se tiče Srbije, Srbi su naša braća. Mi vidimo kakav je nepravedni odnos prema srpskom narodu, i vidimo kakav je sad pritisak na srpski narod, uključujući pre svega poslednju izjavu Šolca, koji je rekao da ukoliko Srbija želi da postane član Evropske unije, mora da prizna Kosovo. Mi razumemo koliko je bolna trenutna situacija sa Kosovom za vaš narod, ali sve je u stvari jednostavno. Sve će biti Rusija, osim Kosova. Kosovo je Srbija - izjavio je predsednik DNR-a.


Pušilin je 6. decembra 2021. postao član ruske vladajuće partije Jedinstvena Rusija. Predsednik ove stranke, Dmitrij Medvedev lično mu je uručio partijsku knjižicu tokom godišnjeg kongresa stranke u Moskvi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (10)

AMERIKA DAJE RAFU ZA MANJI UDAR NA IRAN? Netanijahu navodno promenio plan kontraudara na Teheran posle razgovora sa Bajdenom