"HIPOTETIČKE PRETPOSTAVKE": Prva reakcija Moskve na vest o mogućoj nacionalizaciji Severnog toka 2 u Nemačkoj

Novosti onlajn

24. 06. 2022. u 14:00

PORTPAROL Kremlja Dmitrij Peskov oglasio se povodom pisanja medija o mogućoj nacionalizaciji dela „Severnog toka 2“ u Nemačkoj, konstatujući da je reč o hipotetičkim pretpostavkama.

ХИПОТЕТИЧКЕ ПРЕТПОСТАВКЕ: Прва реакција Москве на вест о могућој национализацији Северног тока 2 у Немачкој

Foto: EPA

- Hajde da se ne bavimo takvim hipotetičkim diskusijama. Ako bude nekih konkretnih akcija, onda će to, naravno, pre svega biti posao za advokate kako bi dali pravnu ocenu takvim postupcima, ako se zaista razgovara o tome - prokomentarisao je Peskov.

Po njegovim rečima, „bilo bi pogrešno nešto reći, ne znajući suštinu onoga što se dešava“.

- Trenutno ne možemo da damo ocenu, zasad nemamo nikakve zvanične izjave, ništa. Ali uz dužno poštovanje, ili nepoštovanje, vest 'Špigela' ne može biti osnova za bilo kakve odgovorne izjave - dodao je Peskov, preneo je Sputnjik. 

Podsetimo, ranije je nemački „Špigel“ objavio da nemačko Ministarstvo finansija razmatra mogućnost eksproprijacije dela „Severnog toka 2“ na teritoriji Nemačke.

- Federalna vlada proučava da li treba izvršiti eksproprijaciju dela gasovoda koji se nalazi na teritoriji Nemačke i odseći je od ostatka gasovoda, a zatim cevi koje vode sa kopna u more povezati sa mobilnim terminalom za tečni gas - piše ovaj list.

BONUS VIDEO: 

MANEVRI BALTIČKE FLOTE: Pogledajte vežbe posada na 60 brodova

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)