MOĆNI FUDŽIJAN OPREMLJEN ELEKTROMAGNETNIM KATAPULTOM: Kina porinula treći nosač aviona sopstvene proizvodnje

Tanjug

17. 06. 2022. u 09:29

KINA je danas porinula treći nosač aviona Fudžijan, ratni brod koji je u potpunosti projektovan i napravljen u zemlji, što je još jedan korak ka modernizaciji kineske vojske, prenosi Rojters.

МОЋНИ ФУЏИЈАН ОПРЕМЉЕН ЕЛЕКТРОМАГНЕТНИМ КАТАПУЛТОМ: Кина поринула трећи носач авиона сопствене производње

Foto: Depositphotos

Nosač aviona je opremljen elektromagnetnim katapultom za lansiranje letelica, sa poletno-sletnom stazom pune dužine, izvestili su kineski mediji.

Fudžijan je, pored nosača aviona Liaoning i Šandong, treće i najveće takvo plovilo u sastavu kineske mornarice, navodi Rojters.

Zvanični Peking poslao je oštru poruku Americi da je spreman da ratuje za Tajvan. Kineski ministar odbrane Vej Fenge upozorio je nedavno SAD da prekinu da se zalažu za nezavisnost Tajvana jer će se njegova zemlja boriti do smrti za očuvanje svoje teritorije.

- Ako se iko usudi da odvoji Tajvan od Kine, kineska vojska neće imati izbora nego da se bori po svaku cenu, do poslednjeg i preduzme sve neophodne mere da zdrobi svaki pokušaj separatista da odvoje Tajvan od matice - istakao je Vej.

On je dodao da je to jedini mogući izbor za Kinu.

- Oni koji nastave zalaganje za nezavisnost Tajvana sa ciljem podele Kine sigurno neće ostvariti cilj. Niko ne treba nikad da potceni rešenost i kapacitet kineskih oružanih snaga za očuvanjem svog teritorijalnog integriteta - podvukao je Vej.

BONUS VIDEO: ZAJEDNIČKA PATROLA RUSA I KINEZA: Avioni iznad Japanskog i Istočnokineskog mora

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)