PREGOVORI KANADE I NEMAČKE: Oprema Simensa neophodna za ruski Gasprom koji je već smanjio isporuke gasa

P. Z. S. / ria.ru

17. 06. 2022. u 00:51

KANADA i Nemačka se konsultuju o opremi Simensa, čiji nedostatak je doveo do toga da Gasprom smanji izvoz gasa u Evropu, preneo je Rojters, pozivajući se na kanadsko ministarstvo prirodnih resursa.

ПРЕГОВОРИ КАНАДЕ И НЕМАЧКЕ: Опрема Сименса неопходна за руски Гаспром који је већ смањио испоруке гаса

Foto EPA

- Vlada Kanade aktivno razgovara sa Nemačkom o situaciji sa pomenutim turbinama. Radimo na donošenju odluke - rekao je portparol agencije.

Gasprom je u utorak saopštio da će zbog ograničenja na kompresorskoj stanici Portovaja izvoz gasa gasovodom Severni tok biti smanjen na 100 miliona kubnih metara dnevno, u poređenju sa planiranih 167 miliona. Razlog za zabrinutost je kašnjenje u radu Simensa, koji nije mogao na vreme da vrati gasne pumpne jedinice sa popravke. Gasprom je u sredu najavio gašenje još jedne Simens gasne turbine u Portovoj i smanjenje snabdevanja na 67 miliona kubnih metara gasa dnevno.

Istovremeno, nemački koncern je potvrdio ovu informaciju: turbina je popravljena „iz tehničkih razloga“ u fabrici Simens enerdži u Montrealu i ne može biti vraćena zbog kanadskih sankcija Rusiji.

BONUS VIDEO - POGLEDAJTE SNIMAK RUSKOG NAPADA NA STRANE "LEGIONARE": Iskander sravnio sa zemljom kasarnu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili