MOTO BANDA SEJALA SMRT U NIGERIJI: Upali u selo, spalili kuće i ubili 32 osobe

Tanjug

09. 06. 2022. u 20:14

BANDITI na motociklima ubili su u nedelju 32 osobe i zapalili kuće u nekoliko sela u oblasti Kajura u severnoj nigerijskoj državi Kaduna, saopštile su danas vlasti te države.

МОТО БАНДА СЕЈАЛА СМРТ У НИГЕРИЈИ: Упали у село, спалили куће и убили 32 особе

Foto: Printskrin

Kako se navodi u saopštenju Ministarstva unutrašnjih poslova, banditi su napali sela Dogon Noma, Ungvan Sarkija i Ungvan Maikori, prenosi agencija Rojters.

- Helikopter vazduhoplovstva koji je poslat na lokaciju, ranije je skenirao prve dve lokacije i video izgorele kuće i imanja, navodi se u saopštenju.

Helikopter je presreo bandite na poslednjoj lokaciji (Ungvan Maikori) dok su se povlačli, pre dolaska kopnenih trupa.

Naoružane bande operišu širom severozapada Nigerije gde pljačkaju ili kidnapuju zbog otkupnine, a nasilje se širi na druga područja, navodi britanska agencija.

Pre samo nekoliko dana, 6. juna, zbog svađe sa muslimanskim sveštenikom rulja u glavnom gradu Nigerije Abudži zapalila je jednog čoveka, saopštila je lokalna policija.

Džozefina Adeh, portparolka policije Abudže, saopštila je da se Ahmad Usman posvađao sa jednim neidentifikovanim sveštenikom i da je svađa prerasla u nasilje.

- Žučna svađa prerasla je u nasilje koje je dovelo do ubistva i paljenja Ahmada Usmana od strane razjarene rulje koju je mobilisalo oko dve stotine sveštenika - rekla je portparolka policije u Abudži.

U izveštaju Rojtersa se navodi da je policija prevezla čoveka sa opekotinama u bolnicu, ali je odmah po dolasku konstatovana njegova smrt. Prošlog meseca, jednu studentkinju su na smrt pretukle i zapalile njene kolege studenti, tvrdeći da je objavljivala "bogohulne" izjave na studentskoj Vocap grupi, a dva studenta su izvedena pred sud povodom tog slučaja.

Nigerija je sekularna država, ali neke provincije na pretežno muslimanskom severu te zemlje poštuju islamski šerijat i imaju sudove koji kažnjavaju za nepoštovanje šerijatskih zakona, dodaje britanska agencija.

BONUS VIDEO: EKSPLOZIJA U HAVANI: Poginulo 22, povređenih 74 u uništenom hotelu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

OSUĐENA NA 50 GODINA ZBOG BIZARNOG ZLOČINA: Ubila trudnicu, pa joj ukrala bebu iz stomaka (VIDEO)