AMERIČKI VOJNIK MINIRAO BAZU SAD U SIRIJI: Istraga vojnih agencija otkrila krivca za eksploziju

Srna

07. 06. 2022. u 17:29

DVE vojne agencije za sprovođenje zakona pokrenule su istragu protiv pripadnika vojne službe zbog incidenta u aprilu u američkoj bazi na istoku Sirije, saopštio je Pentagon.

АМЕРИЧКИ ВОЈНИК МИНИРАО БАЗУ САД У СИРИЈИ: Истрага војних агенција открила кривца за експлозију

Foto: Printskrin

U eksplozijama, za koje se prvobitno mislilo da su artiljerijski napad, povređena su četiri vojnika. Istražioci veruju da se radi o takozvanom insajderskom napadu u bazi Grin Vilidž.

Vojno odeljenje za krivične istrage /CID/ i Kancelarija za specijalne istrage vazduhoplovstva /OSI/ sprovode zajedničku istragu incidenta.

- Identifikovan je mogući osumnjičeni, pripadnik američke vojske, rekao je portparol CID-a Patrik Barns u saopštenju, dodajući da u ovom trenutku neće biti dodatnih informacija.

Osumnjičeni se vratio u SAD, ali njegovo ili njeno ime nije objavljeno, navodi AP. Još uvek nije podignuta optužnica.

Američke baze u Siriji i Iraku više puta su bile gađane minobacačkom i raketnom vatrom u poslednjih nekoliko godina, za šta Pentagon okrivljuje pripadnike proiranske šiitske milicije.

Prvi izeštaji istražnih organa ukazivali su da se u incidentu od 7. aprila u bazi Grin Vilidž radi o indirektnoj vatri koja je otvorena izvan objekta.

Nedelju dana kasnije, međutim, američka Centralna komanda je saopštila da su nakon dalje istrage utvrdili da se radi o smišljeno postavljenom eksplozivu u prostoru za skladištenje municije i tuš kabini, prenosi "Raša tudej".

BONUS VIDEO: PANIKA U AMERICI: Trupe, duge cevi, vanredno stanje... Šta sledi narednih dana?

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

JOŠ JEDNA ZEMLJA ULAZI U BRIKS: Čeka pozitivnu odluku na samitu u Kazanju