BELORUSIJA OTPOČELA SERIJU MANEVARA Počelo uvežbavanje vojske za prelazak u ratno stanje

Tanjug

07. 06. 2022. u 13:11

ORUŽANE snage Belorusije počele su seriju manevara kojima se uvežbava borbena gotovost u uslovima prelaska iz mirnodopskog u ratno stanje, saopštilo je danas Ministarstvo odbrane.

БЕЛОРУСИЈА ОТПОЧЕЛА СЕРИЈУ МАНЕВАРА Почело увежбавање војске за прелазак у ратно стање

Foto: EPA

- Glavni cilj vežbi je izvođenje čitavog niza kontinuiranih obuka koje uključuju sve kategorije vojnog osoblja, vojnih jedinica i komandnih centara, koji treba da uvežbavaju koordinirane mere za prelazak iz mira u rat - saopštilo je Ministarstvo odbrane Belorusije na Telegramu, a prenosi TASS.

Ministarstvo odbrane je objasnilo da se ove mere preduzimaju u skladu sa planom obuke za 2021/2022. beloruskih oružanih snaga.

- Obuka borbene gotovosti održava se nakon još jedne regrutne kampanje, u trenutku kada su regruti već savladali osnovne vojne veštine - navelo je Ministarstvo odbrane, navodi TASS.

"Moramo da pokažemo da niko ne sme da gura nos u naša posla"

U Belorusiji je moguće formiranje Narodne milicije, što će biti rešeno na zakonodavnom nivou, rekao je šef Ministarstva odbrane te zemlje Viktor Hrenjin.

- Na jučerašnjem sastanku glavnokomandujućima je dat zadatak da stvore narodnu miliciju u našoj zemlji. Vidimo da je to neophodno. Najvažnije je da mi za to imamo i ljude i oružje - rekao je Hrenjin tokom skupa "Vojna bezbednost i odbrana države".

BONUS VIDEO:

S-300 U AKCIJI: Ministarstvo odbrane Rusije objavilo snimak dejstva protivavionskog sistema

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZAPAD TO NIJE OČEKIVAO: Vladimir Putin izdao naređenje zbog kog Rusija više neće biti ista